Notícies i actualitat

El Govern i el Consell de Menorca col·laboraran en la promoció de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial

Data : 21/10/2015

Avui ha tingut lloc la primera trobada de feina entre la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i la consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears, Esperança Camps. En aquesta primera visita institucional, s'han tractat diferents temes comuns com és la recepció dels canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, el retorn a l'Institut Ramon Llull i les inversions necessàries al Museu de Menorca.

La consellera Esperança Camps ha remarcat el volum de temes que afecten a ambdues institucions, així com que "els canals de comunicació i col·laboració entre la Conselleria i el Govern estan del tot oberts i són fluïts". En aquest sentit, Camps ha remarcat el suport que es vol donar a la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, un suport, ha dit, "que no es va donar durant l'anterior Govern." La presidenta Maite Salord ha comentat que "la campanya de Menorca Talaiòtica serà decisiva durant el 2016, i per tant és necessària la màxima col·laboració institucional."

Maite Salord, ha volgut també agrair la voluntat del Govern balear de mantenir obertes aquestes vies de col·laboració, especialment en el tema de la recepció dels Canals 33 i 3/24. Tot i no dependre només de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps ha assegurat que cap al mes de novembre es podrien tenir bones notícies referents a la recepció dels canals. "Consideram que ja s'han fet i s'estan fent passes molt importants per poder rebre de nou aquests dos canals", ha subratllat Salord.

D'altra banda, també s'ha tractat el tema del retorn a l'Institut Ramon Llull, com un dels acords de Govern dels primers 100 dies.

A la reunió també hi han estat presents el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, amb qui es manté una comunicació constant tant per la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial com per altres temes referents a l'àrea, el director insular, Antoni Ferrer, el director general de Cultura, Jaume Gomila, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà i el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons.

Tot seguit, la consellera Camps s'ha reunit amb batles i regidors de l'illa per parlar de temes comuns de cultura i política lingüística. En aquest sentit, Camps ha volgut remarcar que "el Govern balear ha de servir d'eix coordinador i ha de donar l'empenta en temes en què puguem facilitar la feina municipal".

Maó, 21 d'octubre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS