Notícies i actualitat

Menorca a la cimera mundial de la joventut sobre Acció Climàtica de les Nacions Unides

Data : 18/09/2019

Menorca serà una de les tres reserves de biosfera espanyoles amb representació a l'"UN Youth Climate Summit", la cimera mundial de la Joventut sobre el Clima de les Nacions Unides del pròxim 21 de setembre a Nova York. El jove biòleg menorquí Àlex Cortada, treballador de l’Agència Menorca reserva de Biosfera, ha estat seleccionat per la UNESCO per formar part dels 500 joves que participaran en la cimera.

Així, un representant per Menorca integrarà amb dos joves espanyols més de les reserves de biosfera d'Urdaibai i Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo la delegació que la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera enviarà a la cimera. L'esdeveniment, el primer d'aquestes característiques, consisteix en una trobada internacional de joves prèvia a la Cimera sobre Acció Climàtica de l'ONU en què discutir i treballar des del col·lectiu jove les problemàtiques a escala global relacionades amb el canvi climàtic. L'UN Youth Climate Summit buscarà d'aquesta manera que els joves tinguin també incidència en les discussions de la cimera mundial de dirigents, que se celebrarà dos dies més tard, també a la seu de l'ONU. Serà la pròpia UNESCO qui cobreixi les despeses d’aquests tres joves seleccionats.

Un aparador per a Menorca
La consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular, Maite Salord, ha volgut felicitar el jove biòleg després de la seva elecció. Cortada s'ha referit a la cimera com "una oportunitat per exposar i compartir les línies per les quals està apostant Menorca i la seva societat de cara al futur més proper: voluntat de canvi de model energètic, augment constant de l'autoconsum i implicació en la reducció de residus, empremta ecològica i de carboni en general. Espero que aquesta cimera tingui prou ressò com per arribar a induir canvis en les polítiques dels països en aquest camp".

Cortada va ser un dels més de 7.000 joves que van presentar una sol·licitud a la convocatòria oberta de l’ONU per participar en la trobada sobre canvi climàtic i poder així intercanviar experiències amb gent implicada en la matèria procedent de tot el món. La trobada és una proposta sorgida des de la mateixa ONU pensada per a joves immersos en l'impuls de l'acció climàtica i que busca que aquests presentin a l'organisme les seves solucions davant un dels problemes més importants de la nostra era. La cimera comptarà amb representació de joves de totes les condicions i orígens.

La Cimera d'Acció Climàtica del 23 de setembre
La trobada jove serà el preludi de la Cimera d'Acció Climàtica del 23 de setembre. El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, va fer una crida a tots els líders perquè acudissin a Nova York amb plans concrets i realistes per millorar les seves contribucions concretes pel que fa al nivell d'emissions nacional per a 2020, tot seguint la directriu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 45% en els pròxims deu anys i a zero per al 2050. "Vull que m'informin sobre com frenarem l'augment de les emissions per al 2020 i com reduirem les emissions dràsticament per assolir zero emissions el 2050", va declarar el dirigent.

La Cimera reunirà a governs, sector privat, societat civil, autoritats locals i altres organitzacions internacionals per desenvolupar solucions en sis àrees: la transició global cap a energies renovables; infraestructures i ciutats sostenibles i resilients; l'agricultura i ordenació sostenible dels nostres oceans i boscos; la resiliència i adaptació als impactes climàtics; i la convergència de finançament públic i privat amb una economia d'emissions netes zero.


Maó, 18 de setembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS