Notícies i actualitat

El programa de valors educatius i hàbits saludables INTEGRASPORT compta ja amb 30 clubs esportius adherits

Data : 17/09/2019

Després de l’èxit de les dues temporades anteriors, el Consell Insular a través del departament d’Esports, segueix apostant per INTEGRASPORT, un programa de formació esportiva emmarcada en un context d’adquisició de valors educatius i hàbits saludables.

Així, el passat 16 de setembre, l’equip d’Integrasport, encapçalats pel director insular d’Esports, Josep Juaneda, es va reunir amb els clubs que s’han adherit a aquest programa per a la temporada 2019-2020. La finalitat de la reunió va ser la proposta de millores i novetats per a treballar amb els clubs esportius i així poder oferir una formació esportiva integral a partir dels diferents àmbits d’intervenció que estableix el programa: esportistes (cohesió d’equip, convivència, control emocional, activitats d’interrelació amb altres equips, clubs, esports...), famílies (implicació en competició, xerrades sensibilitzadores...), entrenadors i competició.

Actualment el programa compta amb l’adhesió del 30% dels clubs esportius de Menorca, amb un total de 30 clubs adherits de 15 disciplines diferents com el ciclisme, futbol, tenis, voleu, futbol sala, bàsquet, judo, karate, gimnàstica artística, atletisme, hípica, vela, bàdminton i patinatge. Dels 30 clubs adherits, 20 ho han fet durant aquesta nova temporada.

En aquest sentit, durant la reunió es va decidir establir dos àmbits de treball, classificats en nivells d’intervenció. D’aquesta manera, els 10 clubs que ja estaven adherits l’any passat formaran part del segon nivell d’intervenció, i els 20 nous integrants formaran part del primer nivell.

L’objectiu perseguit del primer nivell d’intervenció és dotar de major autonomia a entrenadors i clubs. Per aconseguir-ho, es donarà formació a entrenadors dirigida a donar-lis recursos per a desenvolupar programes propis sobre valors. En canvi, en el segon nivell d’intervenció es donarà formació a entrenadors dirigida a donar-lis experiències i vivències que sensibilitzen i donen idees que poden ser aplicades en els entrenaments que estan programats durant la temporada esportiva.

El director insular d’Esports, Josep Juaneda, ha mostrat la seva satisfacció davant la implicació dels clubs esportius de Menorca per treballar en la formació esportiva de més qualitat, atenent a aspectes fonamentals per al creixement de les persones i ha anunciat que enguany, com a novetat, també es duran a terme dos tallers, un d’hàbits saludables i un altre sobre igualtat de gènere.

Maó, 17 de setembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS