Notícies i actualitat

L’Agència Reserva de Biosfera ofereix 18 tallers escolars aquest curs 2019-2020

Data : 13/09/2019

Aquest curs escolar, des de l’Agència de la Reserva de Biosfera, s’ofereixen un total de 18 tallers relacionats amb la Reserva de Biosfera de Menorca. Atès a la gran acollida que tingueren els tallers realitzats el curs passat, als quals hi van participar més de 4.000 alumnes, aquest any s’han incorporat novetats i millores als tallers ja existents i també s’ha modificat l’oferta amb nous tallers.

Els tallers estan dirigits a tots els nivells educatius, a alumnes de primària, secundària i també a cicles formatius o adults. A més a més, per segon any consecutiu, també s’inclouen tallers per a alumnes d’infantil. Les activitats es poden desenvolupar als centres a través d’explicacions que van acompanyades de presentacions, audiovisuals i material didàctic, o fora de l’aula; al camp o a la natura. L’objectiu de realitzar alguns tallers fora del centre és que l’alumnat pugui interactuar directament amb els elements que s’estan tractant.

Concretament, s’ha afegit un nou conta contes: “Qui som?”, dirigit a P4 i P5 a través del qual els fillets i filletes coneixeran els animals del bosc. Aquest es pot fer a l’aula o també al bosc d’Alforí per conèixer els personatges de primera mà. També serà novetat el taller al Centre de Geologia de Menorca “Els fòssils del centre de geologia” i “Coneix els ecosistemes i adaptacions al canvi climàtic” que es desenvoluparà a Alforí. A més a més, coincidint amb la recent declaració de Menorca com a Reserva i Destinació Starlight, s’ha incorporat un nou taller astronòmic “Astronomia, una mirada al cel”.

Els tallers escolars són molt importants per incorporar els valors mediambientals als centres educatius. Per açò, des del Consell, aquests tallers resulten una eina bàsica per apropar els valors de la reserva a l’alumnat. Des de fa anys, l’Agència ofereix aquests tallers a través del programa del departament de Cultura del Consell Insular Salut Jove i Cultura, que segueix els objectius d’oferir cursos i tallers destinats a les escoles, per l’adquisició dels coneixements, habilitats, actituds i valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, autoresponsabilitzar-se en la millora i el manteniment del propi benestar físic, psíquic i social.

Els centres educatius tenen fins al 15 d’octubre per a realitzar les inscripcions.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS