Notícies i actualitat

El Consell de Menorca renova el seu web

Data : 01/12/2011

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha presentat avui el nou web del Consell Insular de Menorca –www.cime.es- renovat per satisfer les necessitats d'accessibilitat i navegabilitat, complint així amb la Llei 11/2007, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

A partir de l'aplicació de l'ordenança electrònica, es posarà en funcionament dins el web institucional la SEU ELECTRÒNICA del Consell Insular, perquè la ciutadania pugui progressivament fer el major nombre possible de tràmits administratius on line.

L'any 2001 es va publicar el primer portal web, i en el 2003 es va fer un redisseny.
Des de llavors, s'ha anat ampliant el catàleg de tràmits tant a nivell d'informació com de tramitació. En aquest darrer cas, s'han anat incorporant serveis amb un primer nivell de tramitació telemàtica com són l'obtenció de nombres del dipòsit legal, preinscripcions dels campaments de Biniparratx, tallers del programa Salut Jove, demanar la targeta de transport T21, el servei comparteix cotxe, etc…

El web s'ha confeccionat amb els recursos propis del Consell. És a dir, amb personal del Consell i juntament amb treballadors de Silme.

Entre les millores que contempla es destaquen un disseny més net, acompliment dels criteris d'accessibilitat, nivell AA; més facilitats en la navegabilitat amb diferents maneres per arribar a una mateixa informació o contingut; la major part dels continguts està disponible en català i en castellà; flexibilitat en els canvis; preparada per a la implantació de la tramitació electrònica (seu electrònica i carpeta ciutadana), cercador, notícies amb diferents formats de vídeo i audio, i opció de compartir els continguts amb xarxes socials.

“La nova corporació aposta per les noves tecnologies, i per això vam rependre els treballs sobre el nou web just al principi del mandat, per poder sortir al carrer quan abans possible. L'administració ha de donar exemple i ha de potenciar-ne l'ús, per això s'ha d'adaptat a les noves tecnologies”, explica Pilar Pons, qui recorda que el web és una eina que està viva i que, per tant, s’aniran introduint millores i resolent possibles incidències.


Maó, 1 desembre 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS