Notícies i actualitat

La implantació de comerços a Menorca compta amb tota la seguretat jurídica

Data : 26/09/2011

Respecte a la informació publicada en el diari Menorca en la seva edició d’avui dilluns 26 de setembre, des de la conselleria d’Ordenació del Territori volem fer les següents manifestacions:

- 1. La implantació de comerços a Menorca compta amb tota la seguretat jurídica, després de que el Consell Insular hagi desistit de continuar amb la tramitació del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials. I açò és igual quan era vigent l’aprovació inicial del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials.

- 2. EL PTI és un instrument de plena vigència en tot allò que no entra en contradicció amb les normatives autonòmica, estatal i europea.

- 3. Pel que fa la regulació dels establiments comercials, el PTI en el seu capítol VI estableix l’exclusió de l’ús de grans superfícies comercials i d’establiments no especialitzats de grans dimensions. Tampoc permet certs establiments quan la seva implantació implica un impacte comercial negatiu. Aquests dos supòsits són contraris a la normativa tant europea, com nacional o autonòmica en relació als serveis que presten els establiments comercials.

- 4. La regulació d’equipaments comercials del PTI no va complir amb l’obligació de donar compte a la UE, mitjançant l’Estat Espanyol, de la referida adaptació, com s’havia d’haver fet abans de 28 de desembre de 2009.

- 5. Respecte de les superfícies dels establiments comercials, la legislació autonòmica diu que a Menorca i a Eivissa, a partir dels 400 metres quadrats o més, és obligatori l’obtenció de llicència autonòmica, però en cap cas posa límits a les superfícies d’aquests equipaments.

- 6. Tots els instruments d’ordenació del territori defenen que els establiments comercials han d’estar a sol urbà consolidat i, per tant, d’acord amb allò que es determina en els diferents planejaments municipals.

Maó, 26 de setembre 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS