" />">
 

Notícies i actualitat

Asmen i la Reserva de Biosfera de Menorca impulsen una campanya informativa de bones pràctiques per a navegants a Menorca

Data : 04/07/2019

Amb el títol "Més mar, més vida", la iniciativa proporciona als visitants i usuaris del sector nàutic un decàleg de consells, adhesius i bosses biodegradables per gaudir de la mar i ajudar a conservar-la

"Més mar, més vida" és el títol de la campanya informativa que l'Associació Menorquina d'Empreses Nàutiques inicia demà de forma conjunta amb l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular. Es tracta de la difusió d'un decàleg de bones pràctiques per als navegants a l'illa. Empresariat nàutic i administració uneixen així esforços en pro de la conservació de la mar i la conscienciació mediambiental.

La campanya té com a objectiu proporcionar als visitants i usuaris del sector nàutic un decàleg de consells i costums relacionats amb la recollida de residus i la qualitat mediambiental. Concretament, consisteix en el lliurament als navegants, bé amb embarcació pròpia o amb embarcació de lloguer, d'un tríptic amb recomanacions per a millorar la qualitat de la navegació, l'entorn i, en definitiva, la preservació del nostre mar.

Les recomanacions van des de la separació i recollida de residus durant la navegació, consells per a l'eficiència en l'ús de l'aigua, precaucions a tenir en compte a l'hora de fondejar, o recomanacions sobre contaminació acústica i normativa de pesca. Aquest tríptic està editat en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

A més a més, el fullet va acompanyat d'unes bosses d'escombraries perquè el navegant pugui recollir i dipositar els residus un cop finalitzada la seva travessa, amb el que es contribuirà a la recollida de residus a les zones costaneres. Les bosses, de 15 micres, són biodegradables i biocompostables, mentre que els fullets utilitzen paper de pedra reciclable, reutilitzable i resistent a l'aigua amb certificat "cradle to cradle" de producte ecoeficaç en la seva categoria Plata.

Les empreses i usuaris del sector que participin en la iniciativa podran a més identificar-ne les embarcacions amb un adhesiu de la campanya. Des d'Asmen s'espera que la gran majoria d'embarcacions que gestionen els seus socis s'incorporin a la campanya identificant els vaixells com a participants en el projecte i transmetin la sensibilitat de la participació i col·laboració en la preservació de la biodiversitat de la nostra mar.

Maó, 4 de juliol del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS