Notícies i actualitat

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca presenta tres nous llibres de la col·lecció Sitjot, dedicada a la divulgació del patrimoni històric de l'illa

Data : 03/07/2019

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca presenta avui, dia 3 de juliol, a Can Saura (Ciutadella) tres nous llibres de la col·lecció Sitjot. Aquesta col·lecció, que es va encetar l'estiu passat amb la publicació d'un llibre sobre Torre d'en Galmés, té com a objectiu la divulgació del patrimoni històric i arqueològic de l'illa entre el públic no especialitzat.

Un d'aquests llibres es titula La naveta des Tudons. Monuments i ritus funeraris durant el bronze final a Menorca i l’autor és Simón Gornés. S'hi recullen els coneixements actuals sobre aquest tipus d'edificis, exclusius de Menorca.

Un altre dels volums està dedicat també als rituals funeraris, però amb una visió transversal que abraça bona part de la prehistòria i la història de l'illa. Aquest llibret, que porta per títol Que la terra et sigui lleu. Una història de la mort a Menorca, està basat en l'exposició que es pot veure actualment a Can Saura (Ciutadella). Les autores han estat Elena Sintes i Maria José León.

El darrer dels llibres, amb el títol Promontoris i murades. Els assentaments costaners de l'edat del bronze a Mallorca i Menorca, també està relacionat amb una exposició. En el llibre s'hi donen a conèixer les noves dades recollides a les excavacions dels assentaments de Cala Morell (Ciutadella) i sa Ferradura (Manacor). Tant l'exposició com el llibre són el resultat de la col·laboració d'institucions menorquines i mallorquines: Consell Insular de Menorca, Consell Insular de Mallorca, Ajuntament de Ciutadella, Ajuntament de Manacor i Museu d'història de Manacor. Montserrat Anglada, Maria José León, Damià Ramis i Magdalena Salas han coordinat l'edició.

En aquests llibres s'ha adoptat un llenguatge divulgatiu, de nivell lleugerament diferent a cada llibre, utilitzant il·lustracions i altres recursos per fer més entenedora la informació.

Els llibres de la col·lecció Sitjot es publiquen en tres idiomes: català, castellà i anglès. L'objectiu és que puguin resultar d'interès no només per als menorquins sinó també per als turistes que arriben a l'illa, especialment per aquells que visiten el Museu de Menorca, Can Saura o algun dels jaciments arqueològics on hi ha punt d'informació. Aquests llibres es podran comprar des de demà mateix a Can Saura i, properament, al Museu de Menorca. El llibre sobre sa Naveta des Tudons estarà disponible també al punt d'informació i control de visitants d'aquest jaciment. El preu de cada exemplar, en tots els casos, és de 10 euros.

L'edició d'aquests llibres compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

Maó, 3 de juliol del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS