Notícies i actualitat

El Consorci de Residus de Menorca instal·la punts de recollida i reciclatge de càpsules de cafè

Data : 03/07/2019

Les càpsules de plàstic i alumini de cafè es podran portar a qualsevol deixalleria de Menorca les quals disposaran de contenidors específics per aquest residu.

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha signat recentment un conveni amb l'empresa Nestlé per tal de gestionar la recollida i reciclatge de les càpsules de cafè. Les deixalleries de tota l'illa disposaran de dos contenidors específics per a les càpsules buides de cafè, un per les de plàstic i l'altre per les d’alumini.

Es tracta d’una solució transitòria, ja que la llei 8/2019 de residus de les Illes Balears, en el seu article 23, fa referència a les càpsules de cafè d’un sòl ús, infusions i altres utilitzades en cafeteres i estableix que a partir de l’1 de gener del 2021 aquestes hauran de ser fabricades amb materials compostables o bé fàcilment reciclables, orgànic o mecànicament.

Per aquest motiu, mentre s’avança cap aquest objectiu, el Consorci fomentarà el reciclatge de les càpsules de plàstic i alumini aportant una sortida ambiental més adequada, encaminada a la valorització d’aquest tipus de residus a Menorca i evitant que es dipositin a la fracció resta dels residus.

Amb aquesta col·laboració, Nestlé es compromet a retirar i tractar de forma gratuïta i sense distinció de marca les càpsules monodosi de plàstic i alumini que recollirà de les deixalleries periòdicament. Per la seva banda, el Consorci de Residus haurà de proporcionar contenidors a totes les deixalleries de Menorca per emmagatzemar les càpsules de forma segregada i senyalitzada a més de promoure aquesta iniciativa per tal que la població esdevingui informada d'aquesta possibilitat de reciclatge que fins ara era inexistent.

Càpsules de cafè: una problemàtica ambiental
Cada hora es llencen prop d’un milió de càpsules de cafè en tot el món, això suposa més de 7 mil milions anuals de càpsules. Aquest fet esdevé una greu problemàtica mediambiental a causa de la quantitat de residus que generen i de la dificultat del seu reciclatge. En general, el material d’aquests recipients sol ser d’alumini o plàstic i la majoria no són reciclables a través de canals habituals. Les regulacions no consideren les càpsules un envàs i no s’ha de llençar al contenidor groc, ja que sempre hi queden restos orgànics.

De fet, moltes d’aquestes càpsules només poden ser reciclades per la mateixa empresa que les distribueix com és el cas de les càpsules de Nestlé que comercialitza les càpsules de Nescafé Dolce Gusto i Nespresso.

Des del Consorci de Residus i el Consell Insular se sosté el compromís de posar una solució definitiva a aquesta problemàtica ambiental, eliminant les càpsules de plàstic i alumini d’un sòl ús i substituint-les per altres de compostables o orgàniques seguint la normativa que exposa la nova llei de residus de les Illes Balears.


Maó, 3 de juliol del 2019.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS