Notícies i actualitat

Dia Internacional dels Arxius - 9 DE JUNY DE 2019

Data : 06/06/2019

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca del Consell Insular de Menorca (AISM) se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny, amb l’estrena de la nova sèrie d’audiovisuals «Els fons de l’Arxiu».

Es tracta d’una sèrie de vídeos de producció pròpia que, amb una durada curta (menys de dos minuts), pretenen oferir unes pinzellades dels principals fons que integren l’AISM.

L’objectiu, per tant, no és altre que el de donar a conèixer els nostres fons audiovisuals als ciutadans, així com la conscienciació de la importància i utilitat que té per a la societat la salvaguarda i conservació d’aquest valuós patrimoni.

Aquesta primera peça està dedicat al Fons Salvador Almirall Codina, empresari català afincat a Menorca a principis del segle passat. Almirall, aficionat a la fotografia, va fotografiar familiars, amics i esdeveniments diversos succeïts a Menorca entre 1910 i 1930. Retrats, escenes quotidianes, costumistes, curioses i històriques, van ser captades amb gran mestria per la seva càmera estereoscòpica.

El fons va ser custodiat per la seva família fins el 2008, any en què el seu nét, Martí Almirall, el cedí a l’AISM.

El documental ha estat realitzat per Magda Timoner Pelegrí, col·laboradora habitual de l’Arxiu d’Imatge i So, i que ha elaborat diverses peces audiovisuals sobre diferents temes amb material del mateix Arxiu, d’entre les quals podem destacar 25 anys fent camí, Menorca Reserva de Biosfera, estrenat l’any passat en commemoració del 25è aniversari de la declaració.

Podeu veure l’audiovisual aquí:
https://youtu.be/Esd2MPNPEV8 o https://vimeo.com/340877136

Els arxius són la memòria viva del nostre passat i de la nostra història. Coneixem-los!


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS