Notícies i actualitat

El Consell Insular exigeix a Endesa més informació i més planificació davant la situació actual de la Central Tèrmica

Data : 10/06/2019

Davant el nou episodi que va ocórrer dimarts 4 de juny, on un nou tall de subministrament elèctric va deixar a més de 22.000 usuaris perjudicats i va tornar a posar de manifest la situació de precarietat energètica en la qual viu Menorca, des del Consell Insular s’ha exigit més informació sobre els fets ocorreguts i més planificació per garantir el subministrament elèctric davant la precària situació elèctrica actual fins que el cable d’interconnexió amb Mallorca estigui enllestit.

Des del Consell Insular, conscients que durant els pròxims mesos de temporada alta la densitat demogràfica s’arriba gairebé a duplicar i l’activitat econòmica s’incrementa, s’ha estat en contacte permanent amb els responsables d’Endesa per tal d’intentar clarificar per què una vegada més s’ha produït un tall en el subministrament elèctric i per exigir més mesures per a garantir la màxima cobertura elèctrica estable i de qualitat durant els pròxims mesos, així com també les màximes garanties de seguretat del servei, ambientals i per a la salut i el benestar de la població de l’illa.

Les converses mantingudes entre el Consell Insular i Endesa s’han formalitzat durant el dia d’avui, després d’haver-se tornat a produir ahir un episodi d’emissió de fums, a través d’una carta que la Presidenta en funcions del Consell Insular, Susana Mora, ha enviat al Director General d’Endesa, Martí Ribas. En aquest escrit, des del Consell Insular s’ha sol·licitat a Endesa la necessitat i obligatorietat que facin arribar a la institució insular informació sobre les causes i els efectes de l’avaria produïda el passat dimarts a la Central Tèrmica de Maó, així com també la justificació del perquè aquesta averia no ha estat possible preveure-la amb antelació i així poder evitar-la.Finalment, també s’ha sol·licitat a Endesa que faci arribar a la màxima institució insular la planificació que tenen prevista en qualsevol possible escenari que pugui fer perillar la garantia de subministrament elèctric a Menorca en termes de qualitat, estabilitat i seguretat.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS