Notícies i actualitat

X Colloquium Chemiometricum Mediterraneum

Data : 13/06/2019

De l’11 al 14 de juny s’ha celebrat en el Llatzeret el X Colloquium Chemiometricum Mediterraneum. Aquesta reunió científica està organitzada per les societats de quimiometria d’Espanya, Itàlia i França i se celebra de forma rotatòria a cada un dels tres països.

De forma simplificada, la quimiometria es pot definir com la ciència de l’extracció d’informació de sistemes químics. És de naturalesa intrínsecament interdisciplinària, ja que pràcticament tot pot ser considerat un sistema químic. Les seves aplicacions poden anar des de la identificació de materials d’origen arqueològic fins al control de qualitat de processos farmacèutics.

El cicle de conferències s’inicià a Barcelona el 1987 i té com a objectiu fonamental posar en contacte investigadors de diferents àmbits i facilitar el coneixement mutu, personal i científic, així com possibilitar la creació de xarxes de col·laboració científica d’àmbit europeu. Enguany l’organització corresponia al grup espanyol, que la delegà al professor Santiago Maspoch (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB) i al Dr. Gabriel Vivó (Tecnometrix), juntament amb tots els membres del Grup d’Investigació en Quimiometria Aplicada de la UAB. Ha comptat amb la participació de 85 investigadors i professionals de 9 països. Entre altres aplicacions, s’han presentat comunicacions en l’anàlisi d’aliments, medi ambient, farmàcia, metabolòmica, anàlisi d’imatge i desenvolupament de nous procediments.

Maó, 13 de juny de 2019.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS