Notícies i actualitat

Publicació de les actes del III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial

Data : 19/06/2019

Del dia 2 al 5 de maig de l'any passat va tenir lloc, a la seu del Consell Insular de Menorca, el III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial, dedicat a les accions integrals i organitzat en col·laboració amb la Universitat Complutense de Madrid i l'Institut Menorquí d'Estudis. L’objectiu d’aquell congrés va ser analitzar les bones pràctiques en la gestió d’aquests béns per tal de traslladar-les a altres casos i millorar així la gestió dels béns culturals i naturals que formen la família del patrimoni mundial.

Hi participaren tres conferenciants de primer nivell, que van obrir les diferents sessions de comunicacions: l’antropòleg Stephan Dömpke, president de l'organització no governamental World Heritage Watch; Nobuko Inaba, professora a la Universitat de Tsukuba (Japó), assessora de l'Agència d'Afers Culturals del Japó en Patrimoni Mundial, i Juan Luis Arsuaga, catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid i codirector del projecte Atapuerca.

En aquesta ocasió, el tema central del congrés van ser les accions integrals. El patrimoni no pot ser contemplat des d'una única perspectiva, però moltes vegades els professionals que s'hi dediquen solen analitzar-lo des d'un únic punt de vista: científic, administratiu o social

Les "accions integrals", per tant, són totes aquelles que utilitzen un tractament multidimensional envers el Patrimoni Mundial, emprant almenys dues d'aquestes tres perspectives: cientificotècnica, politicoadministrativa i social.

Al congrés es van presentar 90 comunicacions procedents de més de 30 països, de les quals un Comitè Científic en va seleccionar 68, dividides en 5 temes, des del co-aprenentatge, a la comunicació, els aspectes científics, les relacions amb persones i comunitats, etc.

Recentment s'han publicat digitalment les actes d'aquest congrés, que recullen en forma d'articles científics bona part de les aportacions que s'hi van fer:
https://eprints.ucm.es/55524/2/BPPM18-final.pdf

En aquest volum s'hi poden trobar quaranta-set treballs, que aborden la problemàtica de la gestió del patrimoni d'arreu del món des de perspectives molt diverses. Cinc d'aquests treballs són de temàtica menorquina, tractant temes com la gestió integral de jaciments arqueològics, el paper de les entitats sense afany de lucre, la importància de la investigació científica o la didàctica i difusió dels coneixements.


Maó, 19 de juny del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS