Notícies i actualitat

Oberta la convocatòria d'ajuts per a estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 28/05/2019

Les beques anuals es concedeixen a projectes que contribueixen a millorar el coneixement científic a la Reserva. La convocatòria d’enguany contempla un import màxim de 5.000 euros per sol·licitud i compta amb línies prioritàries d'investigació.


El Consell Insular ha obert ja la convocatòria anual d'ajudes per a la realització d'estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca. Es tracta de les beques d'investigació que concedeix l'Agència als projectes que contribueixin a ampliar i millorar el coneixement científic a la Reserva o que puguin contribuir al desenvolupament sostenible a l'illa.

L'objectiu principal de les beques és que aquestes investigacions serveixin per donar suport a l'Agència en tasques de conservació, recuperació i gestió del patrimoni i recursos naturals, i al mateix temps contribueixin al desenvolupament professional i acadèmic de professionals en la matèria mitjançant el foment de la investigació científica. Tots són objectius previstos en el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera aprovat el passat mes de febrer, el document base per assolir a Menorca els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la UNESCO.

Termini i quantia dels ajuts
Després de la publicació de la convocatòria dissabte passat dia 25 al Butlletí Oficial de les Illes Balears, tota aquella persona, agrupació o entitat interessada a buscar finançament per a projectes d'investigació a Menorca podrà sol·licitar ja una d'aquestes ajudes, el termini de presentació de les quals és de 30 dies naturals a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB. Per tant, la data límit de presentació de les sol·licituds serà el dia 24 de juny de 2019.

Els ajuts d'enguany contemplen una partida total de 25.000 euros a repartir entre tots els projectes acceptats. L'import de l'ajut destinat a cada sol·licitant es determinarà d'acord amb el tipus de projecte presentat i la puntuació obtinguda després de la resolució de la convocatòria, però no podrà superar en cap cas la quantia màxima de 5.000 euros per projecte. L'Agència finançarà així almenys 5 projectes d'investigació a través d'aquestes beques, que poden sol·licitar tant persones com agrupacions físiques o jurídiques sempre que el projecte tingui relació amb el tema i hagi estat elaborat per una persona amb titulació superior universitària.

Línies d'investigació prioritàries
Malgrat que la matèria d'investigació dels projectes és lliure en temàtiques mediambientals i els criteris d'avaluació tenen en compte principalment, i entre d'altres, el rigor científic i l'impacte que pugui tenir la investigació, la convocatòria inclou unes línies prioritàries d'estudi en matèria mediambiental d'acord a les necessitats específiques que s'han detectat a la Reserva de Biosfera de Menorca segons el seu Pla d'Acció. Aquells projectes que s'ajustin a aquestes línies d'investigació obtindran punts addicionals per rebre la beca. Entre els camps d'investigació prioritaris per a l'Agència es troben:

• Estudis i treballs que contribueixin a millorar el coneixement de la biodiversitat dels invertebrats presents a la Reserva de Biosfera de Menorca.
• Investigacions relacionades amb l'ecologia de sistemes insulars.
• Treballs que millorin el coneixement de les masses d'aigua superficials i subterrànies a l'illa.
• L'economia circular, l'ecologia urbana i vectors ambientals.
• Coneixement en el maneig per la conservació de l'agrodiversitat, races autòctones animals i varietats vegetals de l'illa de Menorca

Complert el termini de presentació dels projectes, una comissió avaluadora examinarà les sol·licituds presentades per emetre un informe que permeti resoldre la concessió de les ajudes al Consell d'Administració de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. Un cop concedides les ajudes, els beneficiaris de les beques disposaran d'un termini màxim d'un any per realitzar l'activitat subvencionada.

Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat «Annex I» de les bases de la convocatòria descarregable a la seu electrònica del Consell. La presentació d'aquestes sol·licituds es podrà fer de forma telemàtica o presencial atenent als criteris establerts a la llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques.


Maó, 28 de maig del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS