Notícies i actualitat

Presentació de la memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències

Data : 25/04/2019

El departament de Benestar Social i Família ha fet pública avui la memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències del 2018. Un any més, la prevenció de les drogodependències ha estat l’eix i l’objectiu principal de les actuacions que s’han portat a terme a Menorca.

Els tallers i programes que s’imparteixen des del Servei Coordinador de Drogodependències, des del marc de la promoció i l’educació per a la salut i prevenció de drogodependències i addiccions, s’ofereixen als centres escolars de Menorca des del Programa de Salut Jove i Cultura.

Els objectius dels programes de prevenció escolar i comunitària, des de l’educació per a la salut, són: potenciar els factors de protecció individual familiar i social, detectar els factors de risc i incidir sobre ells; evitar o retardar l’edat d’inici en el consum de drogues; donar informació a la població en general sobre els efectes nocius de les drogues i les conductes que poden generar dependència.

El taller on hi han més alumnes és el relacionat amb les addiccions a les noves tecnologies amb 893 participants, seguit pel taller sobre l’alcohol amb 852 participants, i el de cànnabis i els seus derivats amb 665 participants.

Dades d’assistència a persones amb problemàtiques derivades de les drogodependències i addiccions

El nombre total de persones ateses pel servei coordinador ha passat de 583 persones el 2017 a 595 persones el 2018. D’aquestes persones, 417 han rebut tractament, 130 han estat famílies que han participat en els programes i 48 persones han estat ateses en sessions informatives.

El model d’atenció del servei es basa en un enfocament biopsicosocial en el que el centre és la persona i la família té un paper important en la recuperació dels pacients. Des del departament de Benestar Social es vol destacar la importància de la família com a peça clau per a l’acompanyament i suport als pacients en la superació del tractament.

La demanda del tractament més sol·licitat és el de l’alcohol (29,25%), seguit dels Opiacis (26,23%), i de la cocaïna i amfetamina (15,82%). Aquest any, la via de consum preferent és l’oral amb un 44% d’acord amb la substància més demandada (alcohol). En segon lloc, la fumada amb un 29%, seguit de l’esnifada amb un 24% i de l’endovenosa el 2%.

Per grups d’edat, destaca que en menors de 20 anys la substància principal és el cànnabis i amb els majors de 30 anys les substàncies principals són en primer lloc l’alcohol, en segon els psicoestimulants, i en tercer lloc els opiacis.

Campanya ‘Millor sense alcohol’
Un any més, la conselleria de Benestar Social i Família, llança la campanya “Millor sense alcohol”. La campanya comença per les festes de Sant Joan i es perllongarà fins a final d’estiu i va dirigida a joves entre 12 i 18 anys.


Maó, 25 d’abril del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS