Notícies i actualitat

L’equip de govern fa una crida al PP per dur a terme una oposició constructiva

Data : 15/10/2015

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca fa una crida al Partit Popular per dur a terme una oposició constructiva. La Corporació lamenta que el PP faci ús de la mateixa política de sempre, la que ha caracteritzat al partit durant els últims 12 anys.

En aquest sentit, l’equip de govern recorda com la resta de partits s’han adequat, tal com demana la ciutadania, a una nova manera de fer política i titlla de poc seriosa la informació transmesa a la roda de premsa convocada ahir dimecres amb arguments basats en elements subjectius (com que la vicepresidenta primera i consellera Susana Mora no arribarà a prendre el relleu de la Presidència o l’acusació que l’equip de govern està descoordinat) fonamentats en els seus propis prejudicis.

L’equip de govern esperava més rigor per part de l’oposició a l’hora de fer balanç dels 100 primers dies de mandat, el mateix rigor que es mereix i que demana la societat menorquina. Cal recordar que l’oposició mai havia rebut el tracte que se li està donant al Partit Popular el qual se li ha donat veu a la comissió de Patrimoni i al Consell Executiu, reservat, fins al dia d’avui, als consellers de l’equip de govern.


Portal de Transparència

La presidenta Maite Salord subratlla que “mai hi havia hagut tanta transparència com fins ara”. De fet, i per primer cop, l’oposició compta amb un espai propi a la pàgina web del Consell Insular de Menorca per publicar les seves notes de premsa i propostes que duen a Ple.

A l’anomenat ‘Portal de Transparència’ ja s’han publicat totes les declaracions de béns de l’equip de govern, un espai al qual també es va convidar als consellers del Partit Popular a publicar les seves, invitació sobre la qual ara per ara han fet cas omís.

L’equip de govern ha hagut d'impulsar projectes que durant el passat mandat van quedar paralitzats com el Centre d’Interpretació de la Reserva de la Biosfera de s’Enclusa, les Coves de Cala Blanca o el Centre Bit. Ans al contrari, ha estat l’actual equip el que durant aquests últims 100 dies ha actuat. S’ha reconduït l’endarreriment de la carretera Me-1 alhora que s’està posant ordre al seu projecte de millora d’acord a una illa que és Reserva de Biosfera. En aquest sentit, es vol recordar al Partit Popular que quan es tingui tota la informació sobre aquest tema se’ls passarà, sempre d’acord al principi de transparència que exerceix l’actual equip de govern, no només amb l’oposició sinó també amb la societat menorquina.

D’altra banda i en resposta a les crítiques que fa el PP sobre l’abocador de Milà II, cal destacar que la mobilització de 4.984,94 t de residus cap a l'illa veïna (que es va dur a terme durant els mesos de març a juliol) va suposar un cost total de 720.194,00 euros, gairebé el doble del que va costar el projecte de rehabilitació de la cel·la E. Així, la paralització de l'enviament dels rebutjos a Mallorca va representar recuperar el ritme normal de la gestió gràcies a la rapidesa d’actuació de l’actual departament de Medi Ambient.

Finalment, la presidenta Maite Salord reitera la idea que “s’imposen noves formes de fer política. I aquesta política l’hem de dur a terme tots els grups polítics que formen aquest Consell Insular de Menorca, cadascun al lloc que ens ha tocat ocupar. És la nostra voluntat més ferma tenir al Partit Popular al nostre costat per construir la Menorca de tots”.

Maó, 15 d’octubre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS