Notícies i actualitat

El Centre Artesanal de Menorca organitza el 12 i 13 d'abril les Jornades d’Oficis Artesans a Menorca

Data : 11/04/2019

Amb el títol “Oficis antics, oficis de futur”, el centre adscrit a la Fundació Foment del Turisme de Menorca promou una trobada professional amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i contribuir perquè ocupi un paper destacat en el desenvolupament econòmic, social i cultural de l’illa.


El Centre Artesanal de Menorca, adscrit a la Fundació Foment del Turisme de Menorca, organitza els dies 12 i 13 d’abril a Ciutadella i es Mercadal les Jornades d’Oficis Artesans a Menorca “Oficis antics, oficis de futur” amb l’objectiu de posar en comú experiències i coneixements de professionals d’oficis antics i contribuir perquè l’artesania tingui un paper destacat en el desenvolupament econòmic,
social i cultural de Menorca.

Tenint com a antecedent les quatre edicions de les jornades d’artesania, el Centre Artesanal de Menorca ha decidit reprendre aquesta iniciativa per “donar visibilitat als oficis antics i als seus professionals, per apropar iniciatives que es plantegen en altres territoris amb problemàtiques similars, per a promocionar l’artesania tradicional i per aportar eines que facin viable la pràctica d’aquestes labors”.

“Amb l’organització d’aquestes jornades volem debatre sobre l’estat actual del sector, la situació en què es troben els oficis d’arrel tradicional i volem aportar eines per a garantir el seu futur més immediat. L’artesania és part del nostre patrimoni i, com a tal, aporta singularitat, valor afegit i diversificació a la nostra economia”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística

Les jornades “Oficis antics, oficis de futur” es conceben com un espai de coneixement i debat al voltant de la situació de l’artesania a Menorca però, sobretot, com un espai de reflexió sobre cap on encaminar els esforços per millorar en competitivitat, productivitat i rendibilitat. “La idea de fer aquestes jornades”, expliquen des del Centre Artesanal, “respon a una necessitat de replantejar el sector artesà menorquí”.

En aquest sentit, aspectes com la innovació, l’ús de les noves tecnologies, el disseny, la qualitat, la formació i el relleu intergeneracional centraran bona part de les ponències, comunicacions i casos pràctics que s’exposin al llarg d’aquests dos dies, una part dels quals correspondran a experiències i casos d’altres territoris.

Es Mercadal, 11 d’abril del 2019.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS