Notícies i actualitat

El Govern signa la compra dels Quarters des Castell per a destinar-los a usos públics

Data : 10/04/2019

Culmina el procés d’adquisició i ara el Govern, Consell Insular i Ajuntament n’hauran de definir les finalitats que se li atribuiran

El Govern de les Illes Balears ha signat aquest dilluns la compra efectiva dels quarters des Castell, a Menorca, per destinar-los a ús públic. La presidenta, Francina Armengol, ha recordat que es tracta d’una “demanda històrica i justa que pretén que dos dels edificis més emblemàtics des Castell siguin del municipi”.
La signatura és el resultat d’anys de negociació entre la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i la SAREB per poder adquirir els immobles a un preu adequat i destinar-los a una finalitat pública. Va ser el passat octubre quan la SAREB va acceptar l’oferta del Govern de 2.420.000 d’euros. Tot i que la formalització de la compra és per part de l’Executiu, els doblers provindran de tres administracions: el Govern i el Consell insular aportaran un milió d’euros cada un i l’Ajuntament des Castell els 420.000 euros restants.
L’adquisició dona resposta a una reivindicació història de la ciutadania de Menorca, la societat civil, les entitats i les administracions menorquines, a més del Govern, atès el valor històric, patrimonial, cultural, arquitectònic i paisatgístics dels immobles.
A la signatura hi ha assistit també el Conseller de Territori, energia i Mobilitat, Marc Pons; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el batle des Castell, Lluís Camps; el director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Jose Luis Gil, i el president de la SAREB, Jaime Echegoyen.

Finalitat pública
Després de la signatura definitiva les tres institucions determinaran els usos que se l’hi ha de donar als quarters. Aquest procés s’articularà a través de la Comissió de Coordinació, que es crearà a tal efecte, i que presentarà durant aquest 2019 les propostes i fórmules de col·laboració.
La Comissió de Coordinació estarà integrada per tres representants de cada institució –un de caràcter públic i altres dos de caràcter tècnic- per tal d’anar analitzant i concretant les distintes propostes. “El més important és que els usos finals seran els que s’acordin entre les tres institucions i seran aquells que es consideri que responen millor a les necessitats de la ciutadania”, ha subratllat Armengol, i ha afegit: “Obrirem un debat ample per avançar en la millora de qualitat de vida al municipi”.

Es Castell, 8 d'abril de 2019.


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS