Notícies i actualitat

Signatura recepció de l’herència d’Antoni Picó Vivó

Data : 03/04/2019

Aquest dimecres 3 d'abril s'ha duit a terme la signatura de la recepció de l'herència que Antoni Picó Vivó va llegar a l’Arxiu de Imatge i So del Consell Insular de Menorca.

Antoni Picó Vivó (1944-2011) va ser una persona molt vinculada a Ciutadella i dedicà moltes hores a la investigació a l'Arxiu Històric Municipal i a altres serveis, per estudiar la història de la ciutat i, en especial, els temes marítims, qüestions que l’apassionaven.

Al llarg de la seva vida va acumular una bona quantitat de llibres i revistes, a més de fotografies, tant les que ell mateix va fer, com d'altres de més antigues que va adquirir. Fruit de les seves investigacions, Antoni Picó va ser autor de diverses obres, sobretot petits opuscles de divulgació històrica i molts articles a la premsa local i en publicacions de recerca.

Al mateix temps, era prou coneguda la seva afició a la fotografia i al cinema. Així, va ser autor (juntament amb Antoni Pons i Pere Bagur) d'un reportatge sobre el naufragi del vapor francès Général Chanzy, que va ser guardonat amb el Premi Don Bosco de cinema (1982).

Conscient de l'interès que podria tenir el que havia anat recollint, Antoni Picó va decidir deixar en herència els seus documents a diferents entitats, les quals en podrien donar un bon ús i posar-les a l'abast d'investigadors futurs. Una de les entitats és l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca, que custodiarà, conservarà i difondrà el seu gran fons de fotografies i pel·lícules.

El fons que s'ha rebut està format per unes 7.700 fotografies en paper, 1.200 postals, 4.400 diapositives, 270 sobres de negatius i un conjunt de rodets de pel·lícula super 8, així com objectes relacionats amb la fotografia, com càmeres, trípode, caixa de llums...

El valor iconogràfic és destacable, ja que les imatges abasten des dels anys cinquanta del segle XX fins als anys 2000. S'hi troben un gran nombre d'imatges relacionades amb el camp de Menorca, llocs i paisatges, poblacions, platges, activitats i esdeveniments culturals i socials, festes populars, costums i feines tradicionals i retrats de diferents persones.

En breu, l'Arxiu d’Imatge i So es posarà a fer feina per a la seva conservació, però també per poder-ho posar a disposició del públic, un cop acabades les feines de digitalització i catalogació.

Maó, 3 d’abril del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS