Notícies i actualitat

34 empreses de Menorca reben el distintiu de qualitat SICTED

Data : 01/04/2019

A Menorca hi ha 75 empreses acreditades amb aquest segell que reconeix el compromís de les empreses turístiques amb la qualitat i la millora contínua.

L’impuls donat a aquest programa per part de l’AETIB i la FFTM ha estat determinant perquè en només un any hagi crescut el nombre d’adhesions un 19%.

Avui, vint-i-una empreses menorquines han rebut el distintiu de qualitat SICTED de mans de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, de la vicepresidenta i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i del director de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, Jaume Alzamora. D’aquestes, dotze són de primer any i vint-i-dues renoven distintiu.

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions és un projecte de millora de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que acredita i reconeix l’esforç i el compromís de les empreses turístiques amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix els establiments de la competència.

A l’arxipèlag, la coordinació del SICTED l’assumeix l’AETIB, que compta amb la col·laboració dels consells insulars per fer efectiva la seva implementació a les illes. En el cas de Menorca, aquesta gestió l’assumeix la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

El valor de la qualitat
A l’acte de lliurament dels distintius, celebrat a la seu del Consell a Maó, la presidenta Susana Mora ha assenyalat que “l’autèntica fita és comptar a Menorca amb empreses que cerquen l’excel·lència i la qualitat en els seus serveis”. “Només amb la implicació del sector privat”, ha afegit, “assolirem el nostre objectiu de ser una destinació turística de qualitat, el que farà que els nostres visitants vulguin repetir la seva experiència”.

La consellera Maite Salord ha identificat la qualitat com a “element imprescindible per fer de Menorca una destinació turística competitiva”, raó per la qual, ha assegurat, des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca s’ha fet “un esforç decidit per ampliar la implantació del projecte SICTED i sumar més establiments compromesos amb la qualitat turística”.

Per la seva banda, Jaume Alzamora s’ha mostrat satisfet per la participació de les empreses en aquests processos de valoració ja que, d’aquesta manera, “demostren que volen ser reconegudes pels nostres visitants com a negocis de qualitat”. En aquest sentit, ha posat en valor la qualitat com a eina fonamental de qualsevol estratègia de promoció turística.


Impuls al SICTED
L’any passat, la FFTM i l’AETIB van intensificar les accions per reforçar la implementació a Menorca del SICTED. Com a resultat d’aquesta campanya de divulgació i sensibilització, s’hi van adherir 21 nous establiments, dels quals 12 van obtenir el certificat, amb un balanç global a final d’any de 75 empreses acreditades, fet que suposa un increment anual del 19%.

Una de les raons d’aquest èxit va ser la implicació dels ajuntaments en l’organització de les jornades informatives celebrades als diferents municipis, un paper proactiu que es va repetir en les posteriors jornades formatives i que es va plasmar també en l’organització i coordinació de grups de millora municipals per posar en contacte de forma més directa les empreses i els ajuntaments i possibilitar debats enriquidors.

Entre les 75 empreses acreditades amb el “Compromís de Qualitat Turística” de SICTED hi ha hotels, apartaments i allotjaments rurals, bars, cafeteries i restaurants, empreses de turisme actiu, comerços, agències de viatge, empreses de lloguer de cotxe i d’embarcacions, a més d’oficines d’informació turística, museus i centres d’interès cultural. Amb l’objectiu de millorar tota l’experiència del turista, es poden reconèixer amb aquest distintiu empreses i serveis de fins a 35 oficis diferents.

En total, a Balears hi ha 706 empreses certificades, una xifra que situa l’arxipèlag com una de les comunitats amb més distincions, només per darrere d’Andalusia i País Basc.

---

Les empreses i serveis certificats de primer any són les següents: Hotel 55 Santo Tomás, Agroturismo Sant Joan de Binissaida, Blanc Cottage, MIBO (sis botigues) i les oficines d’informació turística de Ciutadella i de Fornells.

Les empreses i serveis que han renovat la certificació són les següents: Apartamentos Isla Paraíso, Apartamentos Sa Mirada, Apartamentos Talayot, Casas del Lago Hotel · Spa · Beach Club, Hostal s’Engolidor, Restaurant S’Engolidor, Hotel Apartamentos Isla Paraíso, Apartamentos Mestral & Llebeig, Club Hotel Almirante Farragut, Hotel Agamenón, Hotel Playa Azul, Hotel Port Ciutadella, Hotel Port Mahón, Hotel Rural Morvedra Nou, Restaurante Mesón Rías Baixas, Royal Son Bou Family Club, S’Algar Diving, Sa Cova d’en Xoroi i Viatges Magon (3 oficines).

Maó, 1 d’abril del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS