Notícies i actualitat

Menorca exigeix a Madrid garanties en el subministrament elèctric

Data : 28/03/2019

Aquest matí els representants de tots els grups polítics al Consell Insular han mantingut una reunió amb el Secretari d’Estat d’Energia per tractar la situació energètica actual a Menorca i reclamar, una vegada més, garanties en el subministrament elèctric.

Una vegada finalitzada la reunió, la Presidenta del Consell, Susana Mora, fet una valoració positiva d’aquesta. Tot i que el Ministeri ha manifestat, una vegada més, que Menorca està en situació de compliment de normativa en paràmetres de garantia de subministrament elèctric i de seguretat entorn al mateix, i que per tant no es justifiquen mesures extraordinàries al respecte més enllà de les ja adoptades, s’ha aconseguit que el Secretari d’Estat es comprometi a analitzar, una vegada més, l'estudi realitzat al respecte per cercar una tercera opció d'actuació.

En aquest sentit, s’han compromès a analitzar quin seria el nombre de grups necessaris per a cobrir punts prioritaris i quin seria el seu cost per a poder minimitzar l'impacte d'una nova apagada elèctrica com la viscuda. Al mateix temps, es valorarà assumir la inversió que suposaria i avançar, així, en un pla de contingència que en aquests moments ja contempla noves mesures necessàries per a reduir el temps d'una hipotètica apagada elèctrica com la grua d'alt tonatge, més recursos humans, mitjans de transport...

A tals efectes, s’ha acordat crear un grup de feina amb un tècnic del Ministeri, un del Govern Balear i un del Consell Insular per a tenir aquesta diagnosi dins el mes d'abril. Des de la institució insular s’ha recordat que tot i que el calendari electoral marca un temps ajustat, Menorca requereix d'una resposta urgent a la situació d'excepcionalitat en la qual està immersa almenys fins a comptar, novament, amb la connexió amb Mallorca, treballs que estan anant a bon ritme.

Per acabar, la Presidenta del Consell, Susana Mora, ha insistit en què «si bé tots som conscients que el risc zero no existeix, la societat menorquina necessita mesures polítiques que vagin més enllà d'estadístiques tècniques perquè Menorca és una illa que, per primera vegada en 42 anys, només compta amb la garantia d’un cable elèctric i que les condicions geogràfiques pròpies d’una illa com Menorca no fan fàcil la restitució de la xarxa en cas d’una apagada elèctrica com la viscuda: si els mitjans necessaris pel restabliment energètic no són a l'illa, en un escenari de condicions meteorològiques adverses, és difícil que arribin en temps i forma».


Maó, 28 de març del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS