Notícies i actualitat

Presentació i entrega del document inicial del PTI

Data : 22/03/2019

La Presidenta del Consell Insular i la consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, acompanyada pel director insular d’Ordenació Territorial, Eduard Soriano, ha presentat i compartit avui, en diferents reunions, el document per a l’aprovació inicial del Pla Territorial Insular. En aquestes reunions hi han participat l’oposició de la corporació, diferents representants dels ajuntaments municipals, les patronals i diferents entitats i col·legis oficials.

El document presentat avui està integrat per una memòria justificativa, una normativa, els plànols d'informació i ordenació i els diferents annexos i documentació complementària. Les principals novetats del document vénen marcades per l’aposta pel canvi de model energètic, l’aposta per garantir l’accés a l’habitatge residencial, l’ordenació de l’habitatge turístic, i finalment per les millores en l’ordenació del sòl rústic.

Així com ha assegurat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, «era necessari consolidar les polítiques que estem duent a terme en matèria d’energia i habitatge en el PTI. La definició i distribució en el territori d’aquestes dues matèries de manera ordenada i planificada a llarg termini ens permet seguir fent passes fermes i decidides en la nostra projecció d’una Menorca més sostenible i compromesa amb el nostre territori i la nostra gent».

Canvi de model energètic
Es preveu en el PTI un mapa de zones prioritàries per a la regulació i facilitació de la implantació d’energies renovables en sòl rústic. D'aquesta manera, els projectes d'implantació de renovables en rústic que es situïn en aquestes àrees prioritàries i totes les d’autoconsum veuran reduït el temps en la seva tramitació.

Accés a l’habitatge
Es proposa que en les zones urbanitzables no desenvolupades es garanteixi una reserva del 50% de l’ús residencial a habitatge protegit.

Lloguer turístic. Nova zonificació.
En les urbanitzacions no turístiques, que inclouen Cala Llonga i Son Cabrises, es permetrà el lloguer turístic en habitatges unifamiliars. A les zones residencials dels municipis es permetrà el lloguer en habitatges unifamiliars. En zones turístiques i nuclis tradicionals turístics se seguirà permetent el lloguer turístic a totes les tipologies d’habitatge. Per altra banda, en sòl rústic s’incorpora la nova figura d’agroestada amb les condicions de la Llei agrària.

Sòl rústic
A l’apartat de sòl rústic, es permetrà ampliar l’habitatge per a ús residencial fins a un 20% del volum de l’edificació principal. En relació als hotels rurals i agroturismes, es manté el límit de places de la llei agrària, 50 i 24 respectivament. També s’incorporen les condicions de reducció d’impacte ambiental com per exemple sistemes de recollida, tractament i evacuació d’aigües residencials i ús d’energies renovables.

Sessió tècnica explicativa del PTI
Està prevista la celebració d'una reunió tècnica explicativa el dimecres 27 de març, a les 11.00h, per a tots els sectors i tècnics de la branca. Aquesta reunió serà conduïda per la coordinadora de l'equip redactor del pla, Ezquiaga Arquitectura, on farà una exposició de les qüestions més rellevants que aborda aquest PTI en l'àmbit tècnic. Durant aquesta sessió també es podran plantejar qualsevol dubte i qüestions al respecte.

D’aquesta manera, el Consell ha fet entrega als sectors implicats en la redacció de la revisió del PTI amb dos mesos d’antelació a la data prevista per l'aprovació inicial per part del Ple del Consell Insular per tal que puguin fer-hi les aportacions oportunes.

Maó, 22 de març del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS