Notícies i actualitat

La FFTM i l'AETIB obren la porta a crear espais públic-privats per millorar el producte turístic i la competitivitat de Menorca

Data : 13/03/2019

La Fundació Foment del Turisme de Menorca i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears organitzen demà, 14 de març, a Maó una jornada informativa sobre els Segments Estratègics Turístics amb l’objectiu de propiciar la col·laboració públic-privada per crear productes que facin més competitives les empreses menorquines.

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) promou, amb la col·laboració de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), la convocatòria d’una jornada informativa sobre els Segments Estratègics Turístics (SET) demà dijous, 14 de març, a la seu del Consell de Menorca a Maó.

Els SET són aliances que es constitueixen entre prestadors de serveis i institucions públiques per a desenvolupar productes turístics amb valor afegit. Es plantegen com a meses de feina públic-privades on poder definir estratègies i planificar accions que permetin millorar la competitivitat turística de les Illes Balears.

En total, atenent a les fortaleses de les Illes Balears i les tendències del mercat, l’AETIB i els diferents sectors empresarials de l’arxipèlag han impulsat la creació dels següents Segments Estratègics Turístics: gastronomia, turisme actiu, cultura, ecoturisme, turisme esportiu, salut, luxe i MICE.

Implementació a Menorca
La jornada de demà s’organitza com un primer contacte entre els presidents dels vuit SET –tots ells de perfil empresarial o vinculats a la gestió de serveis turístics- i el sector privat i públic de Menorca amb l’objectiu d’implementar aquestes meses de treball a l’illa.

Els presidents dels diferents SET informaran de les tasques realitzades fins al moment, les passes donades a nivell de regió i els beneficis i oportunitats que la creació de les delegacions insulars pot generar per a les empreses turístiques.

Programa de la jornada
A continuació, detallem el programa de la jornada informativa que se celebrarà demà a la sala de plens de la seu del Consell Insular de Menorca:

10 h. Benvinguda i inici de la Jornada de presentació dels Segments Estratègics de Producte a Menorca.

10.10 h. Introducció a càrrec de l’Agència de Turisme de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca:
- Què són els SETs i la seva funcionalitat;
- Manual de funcionament d’un SET;
- Adhesió als SETs;
- Calendari operatiu anual

- 10.45 h. Presentació a càrrec de les presidències dels SETs:
- 10.45 h. Segment estratègic turístic gastronòmic.
- 11.00 h. Segment estratègic turístic cultural.
- 11.15 h. Segment estratègic de turisme actiu.
- 11.30 h. Segment estratègic d’ecoturisme.
- 11.45 h. Torn per a preguntes.

12.00 h. Pausa cafè i atenció a mitjans.

- 12.30 h. Presentació a càrrec de les presidències dels SETs:
- 12.30 h. Segment estratègic turístic esportiu.
- 12.45 h. Segment estratègic turístic de salut (sanitari i benestar).
- 13.00 h. Segment estratègic turístic de luxe.
- 13.15 h. Segment estratègic turístic de MICE.
- 13.30 h. Torn per a preguntes.

14.00 h. Tancament de la jornada.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS