Notícies i actualitat

El Consell Insular deixarà d'emprar el minibús elèctric de l'hospital i el cedeix a l'ajuntament de Ciutadella

Data : 22/09/2011

La conselleria de Mobilitat i Projectes ha estimat oportú deixar d’emprar el servei de minibús elèctric que cobreix el tram entre la parada d'autobús “Hospital” situada a la ronda de circumval·lació de Maó i l'entrada al propi hospital Mateu Orfila.

Cal destacar que aquest servei té un recorregut d’entre 50 i 150 metres, -segons el grau de dependència a la qual es vulgui accedir-, ha tingut molt poc acolliment per part del ciutadà amb un ús mitjà inferior al sostenible i comportant un cost de maneig i manteniment per al Consell d'aproximadament 3.200 euros mensuals en despesa corrent, més consum elèctric, reparacions i amortització del vehicle.

Per part d'algunes associacions i de molts ciutadans s'han fet arribar queixes al Consell Insular en apreciar-se aquest servei com a superflu pel poc ús del mateix, especialment en un moment com el que vivim, en el qual s'ha de donar prioritat a necessitats més bàsiques del ciutadà. És de destacar que el perfil de l'usuari tipus d'aquest servei no són els malalts que acudeixen a l'hospital per malaltia, urgència sobrevinguda o visita mèdica programada, els quals hi accedeixen per altres vies: ambulància, vehicle particular,..., sinó els acompanyants o familiars que visiten als malalts.

Aquest minibús elèctric passarà a les mans de l'Ajuntament de Ciutadella, qui assumirà la seva gestió per ajudar a persones malaltes, ancians i altres ciutadans amb problemes de mobilitat que precisin d'ajudes per desplaçar-se dins de la població i acudir a serveis sanitaris o socials.

Per part del Consell se segueix apostant per l'ús de vehicles elèctrics, i s'està valorant la seva aplicació en altres trams més coherents de l‘illa. S'entén que pot ser una bona solució per donar accés a trams de cascos antics sense produir molèsties a veïns donat el seu reduït impacte acústic, visitar talaiots i accedir a platges les estacions de les quals d'autobús regular i borses d'aparcament actuals es troben a distàncies considerables.Maó, 22 de setembre de 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS