Notícies i actualitat

Informació relativa als ajuts pels danys causats pel cap de fibló

Data : 06/03/2019

El passat mes d’octubre es va produir un episodi de cap de fibló als municipis des Mercadal, Alaior i maó, el qual va provocar danys de gran consideració en general i, en particular, especialment en infraestructures que afecten la producció agrícola i en béns immobles de propietat privada, que afecten les condicions d’habitabilitat exigibles normativament als habitatges. Així mateix, el cap de fibló va provocar un tall de subministrament elèctric de llarga durada que va afectar els municipis de Ciutadella, Ferreries, es Mercadal, es Migjorn i Alaior.

Per això, el Consell Insular, en coordinació amb els ajuntaments i el Govern Balear, va iniciar el procediment per a l’avaluació i quantificació de danys per així poder establir diferents línies d’ajudes.

Cens explotacions agràries
El 3 de novembre es va publicar al BOIB el decret de reconeixement de l’existència d’un fenomen climàtic advers assimilable a un desastre natural i la seva relació causal directa amb els perjudicis soferts en el sector primari de Menorca, i inici de les actuacions per pal·liar-los.

En aquest decret, es va establir l’elaboració d’un cens d’afectats per conèixer els danys soferts i coordinar i impulsar, si pertoqués, els ajusts i compensacions econòmiques dels quals els damnificats podien ser beneficiaris. Ara, una vegada finalitzat el període d’avaluació i quantificació, el Consell Insular disposa del primer cens provisional de danys agrícoles.

Principals resultats del cens agrícola:

- 1.635 metres quadrats de cobertes d'estabulacions ramaderes, d'un total de 19 explotacions
- 964 metres quadrats de cobertes de magatzems de 19 explotacions agrícoles
- 7,5 ha de pèrdua de producció de cultius extensius
- 1.810 kg de pèrdues de fruita
- 2.392 arbres fruiters de 8 explotacions
- 28 plaques solars
- 21 animals morts
- 2.000 metres quadrats de paret seca caiguda directament degut al cap de fibló


Es tracten d’uns resultats provisionals i que ja s’estan fent arribar als principals interessats amb la valoració de la corresponent ajuda econòmica. Una vegada finalitzada aquesta primera fase de cens, s’iniciarà el període de sol·licituds de la convocatòria d’ajudes per danys agrícoles.

Així mateix, recordem que el termini per presentar sol·licituds d’ajuts en matèria d’habitatge (http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/10938/618430/acord-del-consell-de-govern-de-14-de-desembre-de-2), acaba el pròxim 8 de març.


Maó, 6 de març del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS