Notícies i actualitat

Menorca viatja a la ITB amb l'objectiu de créixer a Alemanya

Data : 01/03/2019

La Fundació Foment del Turisme de Menorca es reunirà a Berlín amb els principals agents turístics alemanys a fi d’establir acords promocionals que millorin la visibilitat de l’illa al mercat germànic i mobilitzin la demanda.


Entre els dies 6 i 10 de març se celebra a Berlín la Internationale Tourismus Börse (ITB), una de les fires turístiques més destacades del circuit internacional i una de les cites més rellevants del calendari anual d’accions promocionals de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

La delegació menorquina, encapçalada per la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, hi assistirà un any més amb l’objectiu d’establir acords de col·laboració amb els principals agents turístics alemanys per mirar d’afermar les passes fetes en els darrers cinc anys, període en què les arribades des d’Alemanya han crescut prop d’un 15%: de les 63.613 comptabilitzades
l’any 2014 a les 72.983 del 2018.

A més de les reunions que es mantindran amb touroperadors, agències de viatge, companyies aèries i mitjans de comunicació, l’agenda de la FFTM a la ITB també inclou la presentació de l’illa com a espai únic per a l’esport el dia 6 davant d’una representació de mitjans especialitzats.

Mercat estratègic
L’alemany és un mercat estratègic per a Menorca. De fet, se’l considera prioritari pel fort component desestacionalitzador que el caracteritza. Per fer-se’n una idea, al voltant del 50% dels turistes alemanys que vénen a Menorca ho fan en primavera i tardor. A més, acostumen a ser viatgers que cerquen conèixer els llocs que visiten, fer activitats alternatives a l’oci familiar i al ‘sol i platja’ i viure experiències de qualitat, amb els beneficis que tot això comporta per a l’oferta complementària.

“En els darrers anys i en un context altament complicat hem aconseguit augmentar el nombre d’arribades des d’Alemanya, fet que ens anima a continuar fent feina per millorar aquestes dades en un futur. D’aquesta manera aconseguirem avançar en dos dels nostres grans objectius: allargar la temporada, amb els beneficis que això comporta per a les nostres empreses i els nostres treballadors, i diversificar els fluxos turístics reduint el risc del monocultiu”.

Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística

Per captar l’interès dels alemanys, la FFTM ha intensificat les accions promocionals en aquest mercat. Assistència a fires, acords de col·laboració amb agents turístics, campanyes amb companyies aèries i accions de màrqueting directe són algunes de les mesures posades en marxa en aquest inici d’any.

La demanda de l’Europa Central
En els darrers anys, s’ha registrat un increment en el nombre d’arribades a Menorca des dels països de l’Europa Central, on la FFTM ha centrat bona part dels esforços promocionals. En termes globals, els turistes procedents d’aquests països van créixer l’any passat un +8,9% en relació al 2017 i un +41,4% en relació al 2014.

Especialment significatiu és el cas de Suïssa, que en només cinc anys ha crescut un 158%, Polònia que d’un any per l’altre ha sumat +88% d’arribades o Àustria que al 2014 no tenia cap ruta amb Menorca i l’any passat va fregar les 5.000 arribades. La gran potència dels mercats centreeuropeus, Alemanya, va mantenir el volum del 2017 amb 72.983 arribades, un +1,3% interanual i +15% per sobre dels registres de 2014.

Maó, 1 de març del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS