Notícies i actualitat

La població de Menorca proposa 67 mesures per a millorar l’accés a l’habitatge a l’illa

Data : 27/02/2019

El Consell Insular de Menorca ha presentat avui els resultats del procés participatiu sobre habitatge que va tenir lloc entre juliol i desembre de l’any passat. La Consellera d’Habitatge i Participació Ciutadana, Cristina Gómez, ha expressat el compromís del Consell per posar en marxa tres iniciatives un cop finalitzat el procés participatiu. Es tracta concretament d’incentivar als hotelers per tal que donin opcions d’habitatge als treballadors temporals que vénen de fora, posar en marxa el programa de lloguer ètic i organitzar unes jornades de co-housing a on s’exploraran alternatives a l’habitatge privat.

Segons la consellera d’Habiatge, Cristina Gómez, “aquest procés participatiu no només ens ha ajudat a conscienciar sobre la problemàtica de l’exclusió residencial a Menorca, sinó que a més ens ha aportat propostes originals sobre com podem fer-li front des de l’administració i des d’altres sectors“.

El procés participatiu es va dividir en quatre fases: una anàlisis inicial, una enquesta de percepció, un debat online i diversos tallers presencials. L’anàlisi i l’enquesta van servir per emmarcar el problema, el debat online per rebre propostes i els tallers per treballar-les en profunditat i idear mesures les més realistes possibles. “La introducció de tallers presencials a qualsevol procés participatiu és clau per tal de dotar a les propostes de més qualitat”, afirma la consellera. “Però, a més, els tallers són importants perquè tenen un caire formatiu, ajudant a ciutadà i administració a empatitzar mútuament”.

De les propostes rebudes online, el 83% tractava sobre polítiques públiques en diferents àmbits, el 75% mencionava la necessitat d’augmentar l’oferta de pisos de lloguer, el 54% feia referència al lloguer ètic i el 44% estaven relacionades d’alguna manera amb l’habitatge públic. Altres aspectes tractats van ser el rol dels propietaris, els preus del lloguer, la conscienciació dels turistes, l’especulació immobiliària o la precarietat laboral.

Amb totes les propostes rebudes online, es va fer una anàlisi de quines eren les problemàtiques més mencionades pels participants. Aquestes temàtiques es van treballar durant un taller d’innovació pública que va tenir lloc el passat 24 de Novembre As Mercadal. I a partir d’aquests resultats s’han elaborat els tres compromisos que s’han presentat avui.

Recursos audiovisuals:
Vídeo d’introducció a l’enquesta de percepció: https://youtu.be/oWtbLEefozw
Fotos de diferents esdeveniments: https://tinyurl.com/ya7s5jfn
Cronograma del procés participatiu: https://tinyurl.com/yaag5ts9

Maó, 27 de febrer del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS