Notícies i actualitat

Inauguració del Pis Unitat Respir

Data : 23/02/2019

La Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca va organitzar una jornada de portes obertes per a presentar el Pis d’Unitat Respir. Aquest nou servei és un programa d’atenció temporal per a infants, joves i persones adultes amb discapacitat i/o dependència que pretén millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un temps de descans i/o donant resposta a determinades situacions familiars programades, imprevistes, urgents i d’emergència.

El pis consta de dues places i en tot moment comptarà amb el suport d’un tècnic d’atenció sociosanitària i un responsable del servei. El servei s’adreça usuaris entre 6 i 60 anys, encara que no es descarta donar cabuda a infants entre 3 i 6 anys si les circumstàncies familiars així ho requereixen. Les famílies interessades en aquest servei hauran d’adreçar-se als serveis d’atenció primària de la Fundació.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’IBAVI, qui ha cedit el pis, i FORD IAB Menorca, qui ha assumit el cost de l’equipament.

La inauguració va anar a càrrec de la Presidenta del Consell Insular i de la FDPM, Susana Mora, que va destacar que “amb la posada en marxa d'aquest servei, feim una passa més i milloram els serveis destinats a les persones en situació de dependència o discapacitat, així com també als seus cuidadors. Es tracta del primer programa d'atenció residencial temporal en un habitatge”.

El conseller del Govern Balear, Marc Pons, per la seva part, va voler destacar que “la cessió d’aquest pis és una mostra clara dels beneficis que ens aporta fer feina junts. La Fundació és un exemple a tot Balears, i és un honor poder ajudar i col·laborar, com ho feim amb els 9 pisos que tenim cedits a Menorca a diferents entitats”.

Andreu Hernández, gerent de la FPDM, va explicar que “valorem com a molt necessari el servei d’unitat de respir perquè ens trobem moltes vegades amb una gran afectació familiar davant les dificultats que implica no poder trobar un segon cuidador que es faci càrrec de la persona amb necessitat de suport”. També per què “s’observa que els cuidadors suporten un nivell d’estrès molt elevat per la impossibilitat, en la majoria de situacions, de conciliar la vida familiar, social i laboral. Entenem que la unitat de respir pot oferir una alternativa per les famílies per fer front a la gran demanda de suport a la que han de fer front diàriament”.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS