Notícies i actualitat

Convocatòria d'ajuts per a la investigació, conservació i difusió del Patrimoni Històric del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca

Data : 25/02/2019

El Consell Insular de Menorca ha publicat una convocatòria d'ajuts per a la investigació, conservació i difusió del patrimoni històric durant el 2019, per un import total de 200.000 €. Aquesta xifra representa un increment de 10.000 € respecte a la convocatòria de l'any passat.

Seguint la línia iniciada l'any, per tal d'optimitzar la gestió, es publica una única convocatòria amb cinc línies diferents: excavacions arqueològiques i paleontològiques, investigació històrica, restauració de béns del patrimoni històric, elaboració de publicacions i realització d'activitats de difusió.

La línia d'ajuts per a la restauració de béns del Patrimoni Històric compta amb un pressupost de 40.000 €. El seu objectiu és contribuir a la conservació del patrimoni històric de l'illa, aturant els processos de deteriorament que el posen en perill, fomentar la restauració de béns i promoure accions de conservació, així com col·laborar i donar suport tant a les entitats com als particulars que duen a terme accions de conservació del patrimoni històric de Menorca.

L'import màxim per sol·licitud és de 10.000 €, i a l'hora de puntuar els projectes es valorarà, entre altres factors, que els béns siguin de titularitat pública i que se'n pugui garantir el gaudi per part d'un major nombre de persones. Així i tot, també es poden demanar ajuts per béns de titularitat privada, encara que en aquests casos el consell només finançarà fins al 75% del cost total de la intervenció.

La línia d'ajuts a la realització d’investigacions de tipus històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, historicoindustrial, antropològic i etnològic que contribueixin al millor coneixement del passat de l’illa està dotada amb 25.000 €. En aquesta convocatòria es concediran cinc beques de 5.000 € cada una.

Malgrat que la matèria de la investigació és lliure, tindran preferència les propostes que s’ajustin a les línies prioritàries d’actuació:

- Elaboració de monografies, catalogació de béns del patrimoni històric i catalogació de col·leccions privades.

- Estudis històrics documentals o arxivístics sobre l'època medieval, moderna o contemporània.

- Estudis i treballs que contribueixin a la finalització de memòries científiques d'excavacions arqueològiques que no formin part d'excavacions en curs.

- Estudis i treballs que contribueixin a la millor gestió o difusió dels béns constitutius del patrimoni, en qualsevol dels àmbits abans esmentats (plans directors de jaciments arqueològics o projectes didàctics.

La línia d'ajuts per a la realització d’intervencions arqueològiques i paleontològiques compta amb un import total de 105.000 €, el que representa un increment de 10.000 € respecte a l'any passat. La quantitat màxima que es pot sol·licitar per projecte és de 14.000 €. L'objectiu d'aquestes ajudes és donar suport econòmic a les intervencions arqueològiques i paleontològiques en jaciments de l'àmbit territorial de Menorca, tant en els treballs de camp com de laboratori.

Aquest any es consolida la línia d'ajuts per a l'elaboració de publicacions que donin a conèixer els resultats d'investigacions científiques sobre el patrimoni històric, iniciada l'any passat. Està dotada amb 15.000 €, i es podrà sol·licitar un import màxim de 1.500 €, en el cas d'articles, i 6.000 €, en el cas de llibres.

Una altra línia que es va iniciar l'any passat, i que enguany es manté, és aquella encaminada a donar suport a les activitats de difusió com jornades i seminaris. Està dotada amb 15.000 €, i es podrà sol·licitar, per cada activitat, un import màxim de 5.000 €.

El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals a partir de l’endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS