Notícies i actualitat

Un total de 73 persones s’han beneficiat de la línia d’ajuts per a persones majors o amb discapacitat

Data : 22/02/2019

El Consell Insular va obrir l’any passat, per primera vegada, una línia d’ajuts per a persones majors o amb discapacitat. L’objectiu d’aquests ajuts és millorar la seva qualitat de vida potenciant el seu manteniment a la seva llar. Es tracta d’una convocatòria directa amb dues línies d’ajuda que es divideixen en dues tipologies: ajudes tècniques i ajudes pels tractaments professionals socioasanitaris, i amb una partida pressupostària de 200.000€.

En aquest sentit, el departament de Benestar i Família del Consell, en línia amb els ajuts específics que s’havien fet l’any anterior mitjançant un conveni amb els ajuntaments, seguia apostant per les polítiques d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat social.

Un cop finalitzat l’any, el balanç ha resultat amb un total de 73 ajudes concedides, de les 102 sol·licituds rebudes i en total s’han concedit 82.083,54€. Entre els sol·licitants, el 56,86% han estat dones i el 43,14% homes. El 73,5% de les ajudes sol·licitades han estat per les ajudes tècniques, el 21,6% per tractaments professionals, i un 4,9% per altres tipus d’ajudes.

Entre les concessions es troben ajudes per a la compra d’equips que milloren l’autonomia de les persones majors com audiòfons i pròtesis dentals, ulleres, faixes lumbars, cadires de dutxa, caminadors… També es troben tractaments professionals sociosanitaris que fan referència a tractaments rehabilitadors per aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o persones majors afectades per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu.

Tot i que aquest any no s’ha exhaurit el pressupost destinat a aquestes ajudes, el departament de Benestar Social fa una valoració molt positiva i ja s’està treballant en la convocatòria per aquest any.


Maó, 22 de febrer del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS