Notícies i actualitat

Presentació del document marc sobre l'educació dels infants 0-3 i la necessària equitat

Data : 20/02/2019

A la tardor del 2017, l'esborrany de decret pe a l'autorització del serveis assistencials de guarda d'infants 0-3 a iniciativa de la Conselleria de Serveis socials i Cooperació va generar inquietud i protestes en el conjunt de les quatre illes, fins que la cinquena Conferència de Presidents de les Illes Balears va proposar-ne la retirada i la Comissió d'Educació del Parlament de dia 26 de febrer de 2018, en el debat de la PNL 16956/17, va resoldre per unanimitat instar el Govern de les Illes Balears a "no tramitar el decret actualment anomenat de guarderies assistencials i a treballar per a la progressiva creació de places escolars que assegurin una oferta educativa suficient en aquestes edats, així com mesures de regulació, de serveis i altres, per canalitzar les demandes de les famílies que optin per altres models d'atenció als infants menors de tres anys".

En el mateix debat de dia 26 de febrer de 2018 també es va acordar per unanimitat instar "el Govern de les Illes Balears i els consells insulars perquè, des de l'àmbit de la Conferència de Presidents, s'impulsi una comissió tècnica de treball que elabori un document marc sobre l'atenció educativa i assistencial dels infants menors de tres anys, que tengui com a principal eix vertebrador la xarxa d'escoletes infantils i el contingut de la present resolució del Parlament de les Illes Balears".

La PNL aprovada establia que la comissió s'havia de constituir "com a tard un mes després del present acord", i desenvolupar la seva tasca "en el termini màxim de cinc mesos".

Dia 10 de gener de 2019 s'aprova de manera unànime el document marc encomanat.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS