Notícies i actualitat

La poesia agermana Menorca i Lanzarote

Data : 18/02/2019

Amb motiu de l’agermanament de les Reserves de Biosfera de Menorca i Lanzarote, amb motiu de la celebració conjunta del 25è aniversari de les respectes Reserves de Biosfera, el Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració de l’IME, i el Cabildo de Lanzarote, han impulsat un projecte poètic editorial conjunt.

Dos poetes de Menorca van viatjar a l’illa canària i dos poetes d’allà van venir a aquí per oferir-nos les seves mirades sobre la realitat de dues illes situades en dos mars diferents, dues illes que comparteixen l’honor de pertànyer a la xarxa de Reserves de Biosfera i que, per tant, tenen fixat l’objectiu de la sostenibilitat, el respecte per la natura i la qualitat ambiental, a la vegada que totes dues han de comptar com a font d’ingressos principal amb el turisme.

En aquest repte, entre el respecte i la massificació, totes dues illes tenen molt a compartir i a mostrar-se. I en aquesta realitat, la poesia ofereix també la seva mirada comprensiva, fonda, humana, sincera tant per la fascinació davant la bellesa, tan diferent i corprenedora en cada una de les illes, com en un punt de crítica o desassossec quan es fa necessari, així com el respecte i l’empatia cap a la gent que les habita.

Gent i paisatges, història i ressonàncies literàries, present i evocació, natura i arquitectura amb què s’impregnaren els versos nascuts d’aquesta experiència de descoberta i també, com en el cas de les dues illes, d’agermanament entre els poetes que ho han viscut, escrit i compartit. El resultat és el llibre “Mirades/Miradas”, en una esplèndida edició del Cabildo de Lanzarote.

Sílvia Pons Seguí i Pere Gomila Bassa són els poetes de Menorca que viatjaren a l’illa volcà i Daniela Martín Hidalgo i Rafael Hernández García els poetes de Lanzarote que vingueren a terres menorquines. L’impacte, les impressions i reflexions que nasqueren de l’experiència han quedat reflectides en aquest llibre que es presentarà dissabte dia 23 a les 19 h., a la seu de l’IME (Can Victori), en forma de recital a càrrec dels quatre autors i en què la paraula es combinarà amb les imatges captades durant les respectives estances a les dues illes. L’acurada edició, feta en paper d’alt gramatge perfectament cosit, ha estat a càrrec de Félix Hormiga, del Servicio de Publicaciones del Cabildo de Lanzarote, que n’ha fet un seguiment exquisit.

El llibre és concebut en forma de mirall de manera que d’un sentit es poden trobar tots els textos en català i, quan es gira, per l’altra banda es troben tots els textos en castellà. Amb tots els poemes traduïts a l’altra llengua. Conté, per tant, dues portades. “Miradas/Mirades”, segons la llengua que es triï. És l’aportació sentida i agermanada de quatre poetes de dues illes germanes.

Maó, 18 de febrer del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS