Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i l'Associació Menorquina d'Apicultors han signat un conveni de col·laboració dotat amb 3.000 euros per donar suport al sector apícola

Data : 09/10/2015

El Consell Insular de Menorca i l'Associació Menorquina d'Apicultors han signat un conveni de col·laboració dotat amb 3.000 euros per donar suport al sector apícola mitjançant mesures de formació i assessorament dels apicultors i control sanitari de les casetes d'abelles, així com el control de qualitat de la mel.

L'apicultura és un sector clau pel medi ambient de Menorca, ja que les abelles contribueixen a la polinització per tant garanteixen la conservació de la rica diversitat de flora de Menorca. A part, un dels seus productes estrelles, la mel, té a Menorca unes característiques pròpies que li dóna un alt valor gastronòmic, extraordinària delicadesa. A més, és un producte que s'ha demostrat beneficiós per la salut.

A la signatura del conveni van assistir el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, i el president de l'associació d'apicultors, Bernat Cardona.

Durant la trobada es va aprofitar per repassar l'estat del sector que va expressar la seva preocupació per la baixada de producció dels darrers anys i l'estreta relació entre el clima, l'activitat agrícola i l'estat de les poblacions d'abelles.

Actualment l'associació aglutina la gran majoria d'aficionats i professionals de l'apicultura de Menorca, fet d'una gran importància a l'hora d'establir una estratègia comuna per conservar les poblacions d'abelles.Maó, 9 d’octubre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS