Notícies i actualitat

Procediment dirigit a determinar les responsabilitats pels desperfectes de les obres de la fase I d'ampliació de l'abocador de residus no perillosos de Milà II

Data : 29/09/2015

El passat 23 de setembre de 2015 la Junta de Govern del Consorci de Residus i Energia de Menorca, adopta el corresponent acord pel que es determina que les causes que han provocat les deficiències detectades a la Fase I de l'ampliació de l'abocador de residus no perillosos de Milà II son conseqüència de no haver avaluat correctament les condicions hidrogeològiques en el disseny de l'obra, per part del redactor del projecte i de no haver-se reconduït adequadament la situació durant el desenvolupament de les obres, per part de la direcció d'obra.

Aquest procediment es va iniciar el 27 de març de 2015 amb la finalitat de determinar les responsabilitats pels desperfectes de l'obra contractada pel Consorci, executada per Antonio Gomila SA, en base al projecte redactat per Terratest Cimentaciones SLU i dirigida per l'empresa AC Ingeniería Geológica SL.

Durant la tramitació del procediment a petició dels interessats, s'han realitzat les proves, analítiques, informes pericials, entre d'altres, que formen part de l'expedient. A la vista de les diverses proves esmentades, de les al·legacions presentades i dels informes tècnics i jurídics emesos a l'efecte, es va emetre la corresponent proposta de resolució que aprova la Junta de Govern del Consorci.

D'altra banda, recordem que aquestes deficiències, entre d'altres, van ocasionar que el passat 22 de desembre de 2014 el Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ordenés com a mesura de caràcter provisional la clausura temporal de l'abocador i adoptar les mesures necessàries per restablir les condicions per al correcte funcionament del mateix. Com a resultat, s'ha hagut de portar a terme una sèrie d'actuacions, en base als següents conceptes:

- Trasllat de residus a Mallorca (condicionament del material, transport i tractament dels residus.
- Construcció de la plataforma d'emmagatzematge temporal (redacció de projecte, direcció d'obra, coordinació de seguretat i salut i execució d'obra).
- Obra d'impermeabilització de la cel·la E de l'ampliació de l'abocador de Milà II (redacció de projecte, direcció d'obra, coordinació de seguretat i salut i execució d'obra).
- Actuacions vinculades a la solució de les patologies detectades en la cel·la III i bassa de lixiviats.

Els costs generats per aquestes actuacions hauran de ser suportats pels responsables de les deficiències, en concepte de danys i perjudicis ocasionats al Consorci.

A dia d'avui, els costos, quantificats de forma exacta, vinculats a l'indemnització al Consorci ascendeixen a un total de 933.233,72 € (sense IVA). Posteriorment, a aquesta quantitat s'haurà d'afegir una serie de costos, que actualment són estimats i que hauran de determinar-se en un futur procediment administratiu.


Maó, 29 de setembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS