Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i la conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears defineixen les prioritats en matèria social per aquesta legislatura

Data : 28/09/2015

La reactivació de la Llei de Dependència, la Renda Social Garantida, l'atenció als joves extutelats i persones amb diagnòstic de salut mental, objectius comuns en la reunió de treball entre la presidenta Maite Salord i la consellera Fina Santiago

La reactivació de la Llei de Dependència, la Renda Social Garantida, l'atenció als joves extutelats i persones amb diagnòstic de salut mental han centrat la reunió de treball que avui matí han mantingut la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago. Quatre línies estratègiques a les quals s'ha de donar cobertura de manera prioritària en relació als serveis socials.

Una d’elles és la de famílies amb menors a càrrec que no tenen recursos econòmics per cobrir les necessitats bàsiques i que són a qui anirà destinada la Renda Social Garantida. La presidenta Maite Salord ha subratllat aquesta qüestió com a una de les prioritats enfront de la situació de pobresa.

Un altre col·lectiu al qual es donarà prioritat és al de persones amb diagnòstic de salut mental, que fins ara no comptava amb una xarxa de serveis específics. Per això s’ha acordat estructurar tant des del Govern de les Illes Balears com des del Consell Insular de Menorca una estructura de serveis especialitzats, ja sigui a través de pisos tutelats, centres de dia o centres ocupacionals.

També s’han posat d’acord en la necessitat de seguir protegint als menors tutelats per l’Administració, més enllà dels 18 anys, moment en què queden al marge d’aquesta protecció. En aquest sentit, Consell i Govern treballaran per ajudar-los en el seu procés d’emancipació, oferint habitatges tutelats i una renda d’emancipació.

Una altra necessitat és la de reactivar la Llei de la Dependència. Al respecte, totes dues institucions coincideixen que ha estat paralitzada durant la darrera legislatura.

A aquestes quatre línies de treball s’hi ha d’afegir l’atenció a les persones refugiades, una qüestió que s’ha posat damunt la taula a la reunió d’avui matí. A l’espera de què el Govern central determini el nombre de persones que s’acollirien, els terminis i les condicions, la conselleria de Serveis Socials i el Consell Insular de Menorca ja han establert línies de col·laboració i de coordinació durant les diverses fases que duri el procés d’acolliment.

La presidenta Maite Salord ha explicat que “durant els pròxims anys haurem de fer molta feina conjunta entre Govern, Consell, ajuntaments, entitats i voluntariat. És un tema que serà un repte per a totes les administracions i per a tota la societat”.

Maó, 28 de setembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS