Notícies i actualitat

Barba-Rossa torna a Maó

Data : 28/09/2015

Els propers dies 6, 7 i 10 d’octubre, el corsari Barba-Rossa, protagonista de l’assalt de l’any 1535, tornarà a visitar la ciutat de Maó.
Es tracta d’un programa familiar que pretén explicar aquells fets històrics a través d’unes activitats didàctiques i creatives. Sa Xaranga, empresa de serveis educatius, ha ideat aquest projecte “Barba-Rossa torna a Maó” que organitza conjuntament amb la regidora de cultura de l’Ajuntament de Maó, el Museu de Menorca i la Biblioteca Pública de Maó.

Amb la idea d’apropar una part de la història de la ciutat de Maó al públic familiar, s’ofereix una programació didàctica, divertida i gratuïta que es desglossa en tres parts:

Dimarts 6 d’octubre, a les 18h, al Museu de Menorca es farà una introducció a la història de la mediterrània durant el segle XVI, presentant els elements més característiques de l’època. A més, amb la participació dels mateixos fiets, es realitzarà una representació basada en la història de l’assalt que protagonitzà el corsari Barba-Rossa

Ensoldemà, dimecres 7 d’octubre, també a les 18h, a la biblioteca de Maó, les famílies participaran en un taller de construcció d’un llibre amb la història de Barba-Rossa. A més, es podrà visitar part de l’Arxiu Històric, ja que va ser un dels elements devastats durant l’assalt. Aquesta activitat està adreçada a fiets i fietes a partir de 6 anys i serà necessari inscriure’s prèviament a la secció infantil de la biblioteca.

I finalment, el dissabte 10 d’octubre, a les 18h, als peus del pont de Sant Roc es farà una representació teatral, que pretén convertir Maó en un escenari històric on poder reviure aquells fets. Es recrearan les negociacions que es van produir entre els dies 1 i 5 de setembre de 1535 que van acabar amb el saqueig de la ciutat. A més, el públic serà un part important de la història, ja que podran participar activament en el desenllaç de la història.

Una gran iniciativa conjunta amb l’objectiu d’aprendre del passat, fomentant els valors de la convivència i el respecte.

Sa Xaranga
Museu de Menorca
Biblioteca Pública de Maó
Regidoria de Cultura, Ajuntament de Maó

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS