Notícies i actualitat

Menorca participa a la reunió del Consell de Gestors del Programa MaB Espanya

Data : 25/09/2015

Entre els temes tractats, a petició de la Reserva de Biosfera de Menorca, es va incloure a l'ordre del dia la preocupació pels projectes de prospeccions petrolieres que es plantegen al Mediterrani Occidental, davant dels quals el Consell Insular de Menorca (de manera coordinada amb el Govern de les Illes Balears i la resta de Consells Insulars) ha manifestat el seu rebuig.

El passat dijous dia 17 de setembre es va celebrar a la seu de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals a Madrid la reunió anual del Consell de Gestors de Reserves de Biosfera. Es tracta d'un consell assessor del Comitè Espanyol del Programa MaB (per les sigles, Man and Biosphere), organisme que coordina el programa de Reserves de Biosfera de la UNESCO a l'Estat Espanyol.

La sessió, que va tenir lloc al llarg de tot el dia, va comptar amb la participació de gestors de més de 35 reserves de biosfera de tot el territori nacional. Recordem que Espanya amb 47 reserves de biosfera és, juntament amb els EEUU, el país que té més reserves de biosfera declarades en el seu territori. Per part de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera hi van assistir la Directora Insular, Irene Estaún, i el Cap de Secció de Medi Ambient, Joan Juaneda.

La reunió va servir per analitzar el programa de formació dirigit a tècnics de reserves de biosfera, els sistemes d'indicadors per al seguiment, noves accions conjuntes a desenvolupar aquest any i la representació de les reserves espanyoles a les diferents xarxes internacionals de la UNESCO. També es van treballar temes de coordinació amb la resta de reserves de biosfera situades a Canàries, amb les quals l'illa de Menorca ja té una dilatada trajectòria de cooperació.

Entre els temes tractats, a petició de la Reserva de Biosfera de Menorca, es va incloure a l'ordre del dia la preocupació pels projectes de prospeccions petrolieres que es plantegen al Mediterrani Occidental, davant dels quals el Consell Insular de Menorca (de manera coordinada amb el Govern de les Illes Balears i la resta de Consells Insulars) ha manifestat el seu rebuig. Es dóna la circumstància que al 2013 ja es va tractar pel mateix Consell de Gestors els projectes de prospeccions petrolieres que es plantejaven a les Illes Canàries, i que, per tant, també afectaven a altres Reserves de Biosfera. Així doncs, davant l'abast dels projectes, el Consell de Gestors va decidir elevar la proposta al Comitè MaB Espanya, que té previst reunir-se a finals d'aquest mes de setembre.


Maó, 25 setembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS