Notícies i actualitat

Inaugurada la XXVI Escola de Salut Pública

Data : 21/09/2015

La presidenta del Consell Insular de Menorca assegura que el govern insular seguirà donant suport a una iniciativa que, en aquesta edició, aplega prop de 500 participants.

Aquest matí s’ha inaugurat la XVI edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca amb un acte que ha comptat amb la participació de representants de les administracions i institucions que donen suport a la iniciativa que promou el Consell Insular de Menorca, la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, el Instituto de Salud Carlos III, el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, la Universitat de les Illes Balears i la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), i que compta amb la col·laboració de l’Institut Menorquí d’Estudis, que s’encarrega de l’organització i la secretaria.

La consellera de Benestar Social i Família del Consell, Maria Cabrisas, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda i encetar l’acte d’inauguració d’una Escola a la que se sent molt vinculada, com alumne que ha estat i com a professional del sector, abans de donar pas a la directora Marisa Regabliato, qui ha destacat la gran diversitat de temàtiques i temes que es tractaran al llarg de tota la setmana en el Llatzeret, sempre relacionat amb la salut pública i des d’un esperit crític. La consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, ha pres la paraula a continuació destacant el paper rellevant que té l’Escola com espai de debat i formació dels professionals. Des del punt de vista de gestió, Gómez assegura que el seu equip aposta per la salut pública com a eix prioritari en prevenció i promoció i que es volen promoure projectes com l’escola de pacients, la salut en totes les polítiques així com reorientar el sistema sanitari cap a una atenció diferent a les malalties cròniques. L’alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, ha desitjat als participants una bona estada a una illa “que calma i que cura, que serena” i que gaudeixin d’un entorn natural i d’un port que, “tot i les pressions”, s’ha sabut conservar.

La presidenta del Consell Insular, Maite Salord, ha tancat el torn d’intervencions agraint la feina a la directora de l’Escola i a tot l’equip que fa possible la seva organització; destacant el gran atractiu que té Menorca i el Llatzeret com a centre per al debat en temes de salut pública i el fet que aculli, també, la jornada sobre activitat física i salut que organitza el departament d’Esports del Consell amb un gran èxit de participació. En aquesta primera convocatòria de l’Escola després de fer-se efectiu el traspàs del Llatzeret al Consell, la presidenta també ha manifestat la voluntat i el compromís del govern insular de seguir donant suport a la iniciativa que, enguany ha registrat un increment de participants. Des d’avui i fins divendres, pel Llatzeret del port de Maó hi passaran prop de 500 persones que participaran en el vuit cursos i les dotze trobades que integren el programa acadèmic d’aquesta edició.


Suport a la candidatura de Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat

Per altra banda, l’Escola de Salut Pública de Menorca també ha volgut mostrar públicament el seu suport a la candidatura de l’illa a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO 2016 i s’ha sumat a la campanya Som Talaiòtics amb una fotografia en que hi apareixen (d’esquerra adreta):

Antoni Aguiló Pons, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable (UIB)
Maties Torrent, codirector de l’Escola de Salut Pública
María de la Montaña Cámara Hurtado, Directora de cursos per a Estrangers de la UIMP
Ildefonso Hernández, catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández (Alicante) i codirector de l’Escola de Salut
Maria Neira, directora de Salut Pública i Medi Ambient de la OMS
Maite Salord, presidenta del Consell Insular de Menorca
Patricia Gómez, consellera de Salut del Govern de les Illes Balears
Marisa Regabliato, directora de l’Escola de Salut
Maria Cabrisas, Consellera de Benestar Social i Família del CIM
Miquel A. Maria, President de l’IMEMenorca, 21 de setembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS