Notícies i actualitat

El Ministeri de Foment accedeix a la petició del Consell Insular de Menorca de reprogramar les obres de millora de la carretera ME-1

Data : 17/09/2015

El Ministeri de Foment ha accedit a la petició del Consell Insular de Menorca de reprogramar les obres de la carretera ME-1. El passat dimarts, dia 15, la presidenta Maite Salord va viatjar a Madrid per sol·licitar aquesta reprogramació, que es tradueix en un augment d'un any del termini global d'execució de les obres de la carretera, fins al desembre de 2018. Una proposta que va ser acceptada per la Comissió Mixta Ministeri-CIM, a la vista del retard evident del projecte en tots els trams.

Maite Salord ha explicat avui matí que les obres de millora de la ME-1 depenen d’un conveni amb el Ministeri de Foment que va lligat al Pla director sectorial de carreteres que el Consell Insular de Menorca només va aprovar inicialment i que ha estat congelat durant els darrers 4 anys.

Així, ha assenyalat Salord, “com que el PP no va desistir d’aquest Pla (com sí va fer amb el de comerç), hem tornat a reactivar-lo. Hem enviat la memòria ambiental a la Comissió balear de medi ambient i començarem a revisar-lo. El juliol, en entrar el nou govern a la Corporació insular, ja era evident que, en general, hi havia un retard important en la programació de l’execució de les obres a la carretera Me-1, en tots els trams, respecte a l’addenda signada el desembre de 2014 i aprovada al Ple d’abril de 2015. En aquest sentit, ja en el moment d’aprovar-se l’addenda a Ple, els partits de l’oposició vam expressar que es tractava de paper banyat perquè era impossible complir els terminis que s'hi establien”.

Aquesta situació ens la que ha obligat al Consell Insular de Menorca a demanar la reprogramació de les obres al Ministeri de Foment.


Pel que fa al tram Alaior-Maó és l’únic que s’ha començat i és, per tant, el que presenta més problemes:

- En aquests moments, a dos mesos d’acabar el termini d’execució, només hi ha un 20% de l’obra feta.

- La UTE va presentar, a tres setmanes de començar les obres (octubre de 2014), una desviació de pressupost d’un 38%, quan la llei només contempla la possibilitat d'un sobrecost màxim del 10%.

- Segons consta en les actes de la direcció facultativa, retard i pretensions econòmiques de la UTE són dues qüestions que van molt lligades.

- Hi ha, a més, una voluntat manifesta de l’equip de govern de reduir el projecte per ajustar-lo a les dimensions de Menorca, una illa Reserva de Biosfera.

- En aquests moments s'està negociant la rescissió del contracte amb la UTE de forma justa, qüestió que, a final de setembre, l'equip de govern vol tenir resolta.


“Volem que els ciutadans coneguin de primera mà les gestions que estam fent, per compromís i per transparència, tot i que el fet que s’estigui negociant la rescissió del contracte amb la UTE ens obliga a ser prudents. Ara bé, un cop s’hagi tancat aquesta negociació, us ben asseguram que posarem en coneixement totes les dades sobre l’execució de les obres”, ha subratllat la presidenta.


Maó, 17 de setembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS