Notícies i actualitat

La FFTM avança i reforça la promoció als mercats prioritaris

Data : 25/01/2019

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha posat en marxa una bateria d’accions al Regne Unit per estimular la demanda de cara a la present temporada.

Maite Salord: “La nostra prioritat està clara: que la temporada 2019 sigui bona per a Menorca. Amb aquesta finalitat fem feina i, per això, en un any complicat per la influència de determinats factors externs (...) hem decidit redoblar els esforços en els mercats que considerem prioritaris”.


La segona jornada de Fitur ha deixat un reguer de reunions amb agents turístics i impressions diverses.Es manté la incògnita sobre la marxa de la temporada, amb un Brexit que condiciona les primeres contractacions de l’any i una accentuada competència de països fins ara inestables per qüestions geopolítiques.

En aquest context, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) segueix fil per randa el full de ruta marcat per al present exercici i que preveu l’avançament i el reforçament de les accions promocionals als mercats emissors considerats prioritaris amb l’objectiu d’estimular les reserves. És el cas del Regne Unit, on ja es poden veure campanyes per posicionar Menorca des de principis d’any, tant a través de touroperadors, companyies aèries i OTA’s, com de màrqueting directe.

És la primera vegada que des de Menorca s’activa un paquet de mesures d’aquestes característiques just començat l’any, una decisió que també marca diferències amb altres destinacions, segons va reconèixer ahir un touroperador britànic al personal de la FFTM.

“La nostra prioritat està clara: que la temporada 2019 sigui bona per a Menorca. Amb aquesta finalitat fem feina i, per això, en un any complicat per la influència de determinats factors externs, principalment el Brexit i la recuperació de destinacions competidores, hem decidit redoblar els esforços en els mercats que considerem prioritaris. Un d’ells és el britànic, on hem posat en marxa des de principi d’any una completa bateria d’accions adreçada a estimular les reserves. També ho farem en altres mercats, com l’alemany. Sempre amb els objectius estratègics intactes: ampliar la temporada, diversificar mercats i créixer en qualitat”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística

Accions en marxa
Entre les accions que s’han iniciat o estan a punt d’iniciar-se hi ha campanyes online i offline amb TUI -a través de les seves marques Thomson i Firstchoice-, Thomas Cook i Jet2; campanyes amb OTA’s, entre les quals destaca Expedia, que és l’agència online amb més penetració a Regne Unit, i també easyJet Holidays, Travel Republic, Youtravel i Lastminute; iniciatives de caire experiencial (fam trips i press trips) i dos workshops especialitzats amb premsa britànica i irlandesa que es gestionaran a través d’una empresa britànica de relacions públiques i amb la col·laboració de les oficines espanyoles de turisme al Regne Unit; assistència a fires especialitzades en esport i natura durant el primer quadrimestre de l’any, com la Birdfair i el London Marathon Running, i també a l’International Media Marketplace, un esdeveniment líder que reunirà al març una gran representació de periodistes i professionals del turisme.

A aquestes accions se’n sumaran de noves en les properes setmanes a mercats com Alemanya, França i d’altres de l’Europa Central amb la clara intenció de continuar millorant la visibilitat de la marca Menorca lligada als valors de la sostenibilitat.

Menorca, illa de l’esport
Amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears a Fitur, les quatre illes han presentat iniciatives relacionades amb el turisme sostenible, que era el motiu central de l’edició actual. La consellera Maite Salord ha estat l’encarregada de defensar el projecte “Menorca, illa de l’esport”.

Salord ha posat l’accent en tres dels efectes positius que aquest segment de demanda té en les destinacions que hi aposten: l’augment de la despesa, l’allargament de l’estada i la desestacionalització. “El turisme esportiu és sinònim de qualitat i sostenibilitat, dos objectius irrenunciables per a una illa declarada Reserva de Biosfera ja fa 25 anys”, ha assenyalat.

Segons les dades esgrimides per la consellera, “cada vegada són més els viatgers que tenen l’esport entre les seves principals motivacions, com ho confirma el fet que ja representi el 25% dels ingressos del sector a nivell mundial”. Aquesta tendència creixent, l’impacte positiu en els principals indicadors turístics i els valors naturals que hi té associats fan dels turistes esportius un target prioritari.

I així ho ha expressat: “volem posicionar la nostra illa com una destinació esportiva a nivell internacional”.Una declaració d’intencions que ha acompanyat de fets: la celebració d’una quinzena de competicions esportives amb impacte internacional, de les quals han destacat les proves que tenen com a escenari principal el Camí de Cavalls, la regata TP52 i el World Padel Tour; la disponibilitat d’una trentena d’instal·lacions esportives de primer nivell on es poden practicar tot tipus de disciplines; i l’existència d’un centenar d’establiments hotelers adaptats per a aquest tipus de demanda i amb una oferta especialitzada en turisme actiu i esport.

Madrid, 24 de gener del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS