Notícies i actualitat

L’impacte de l’entorn digital en infants i adolescents

Data : 25/01/2019

INJOVE organitza aquest divendres una xerrada dirigida a professionals amb el psicòleg de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Jordi Bernabeu

S’anomenen nadius digitals i conformen el sector de la població més influenciada per les TIC. De fet, la pràctica d’aquests nadius digitals que conformen nens, adolescents i joves ve definida per les seves necessitats evolutives on internet s'ha convertit en el seu mitjà d'oci principal amb un ús pràcticament universal i en el que la tecnologia, forma part de la seva quotidianitat. En aquest sentit, els Smartphones s’han convertit per aquests nens i adolescents en la millor manera de relacionar-se i comunicar-se amb els iguals a través d’aplicacions com Whatsapp, snapchat, Instagram o Facebook on han desenvolupat la seva socialització.

Però aquest ús o abús de les tecnologies acostuma a ser un motiu freqüent de discussió en les famílies. Mentre els fills normalitzen l'ús i minimitzen o no accepten les conseqüències, els pares consideren que es fa un ús excessiu i que això comporta conseqüències negatives, generant una preocupació creixent pel desconeixement i el descontrol del que els seus fills fan a la xarxa i les problemàtiques en què pot desembocar aquest ús descontrolat com "sexting", "cyberbullying", " grooming "o, simplement, un ús excessiu, tal com apunten els experts.

En aquest context, des d’INJOVE ha volgut convidar a Jordi Bernabeu, psicòleg de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa perquè dirigeixi una jornada de treball adreçada a professionals al mati a la seu del Consell Insular de Menorca i a la tarda, oberta al públic a partir de les 19.00 hores a la Biblioteca Pública de Maó.


Maó, 24 de gener del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Inscripció online
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS