Notícies i actualitat

El Consell Insular aprova inicialment el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca

Data : 22/01/2019

El Ple del Consell Insular de Menorca ha aprovat durant la sessió ordinària de gener, amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció del Grup Popular, l’aprovació inicial del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca.

En el debat plenari, la Presidenta del Consell Insular i consellera d’Ordenació del Territori i Turística, Susana Mora, ha afirmat que es tracta d'un pla que pretén ordenar els establiments comercials sota les premisses de protecció del medi ambient i l’ordenació territorial en equilibri amb les necessitats dels consumidors. També ha destacat que el document compta amb el suport del sector.

L’objectiu final d’aquest pla és impulsar l’activitat econòmica sense oblidar la conservació dels valors territorials i ambientals i la preservació de determinades activitats tradicionals, al mateix temps que es busca l’equilibri entre el petit i gran comerç.

El pla es pot dividir en 5 grans blocs:

Condicions generals, que defineixen els conceptes.
Model territorial comercial, on es zonifica i es posa una limitació de superfície de 1.000m2 de superfície comercial per a tota l'illa.
Creació d’eines per donar suport i impuls al comerç local, com la figura de Centre Urbà Comercial i els Mercats municipals.
El mètode d'incorporació del Pla en els PGOU.
Condicionants d’implantació.

Maó, 22 de gener de 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS