Notícies i actualitat

La Menorca és distingida com a Reserva i destinació Starlight

Data : 23/01/2019

El Consell i la FFTM reben de mans de la Fundació Starlight els certificats que situen Menorca en la privilegiada xarxa de destinacions turístiques òptimes per a l’observació astronòmica.

A la primera jornada de Fitur la delegació menorquina ha constatat la incertesa que envolta la temporada turística 2019, motivada en gran part per la incògnita del Brexit.


Incertesa és la paraula més repetida a la primera jornada de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur). La complicada situació que ha provocat el Brexit al Regne Unit, amb els conseqüents efectes sobre la comercialització de places turístiques, i la fortalesa de destinacions competidores són els dos factors que més estan condicionant la lectura de la temporada turística
2019.

En aquest context, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha decidit reforçar les accions promocionals en els mercats emissors considerats prioritaris. Entre d’altres iniciatives, assistirà a una trentena de fires, la majoria de les quals especialitzades; incrementarà les línies de col·laboració amb companyies aèries per millorar la xarxa europea de rutes; contractarà un servei especialitzat de màrqueting per fer una comercialització de la destinació més efectiva i eficient; comptarà també amb un servei de relacions públiques al Regne Unit, Alemanya i França; i incentivarà la creació de productes turístics que donin visibilitat a Menorca, com ara l’esportiu.

“Poder gestionar de forma independent la competència de promoció turística ens permet dur a terme accions i iniciatives que mai abans s’havien realitzat des de Menorca i que ens han d’ajudar a fer de la nostra illa una destinació més visible i més atractiva. Des de la fundació tenim molt clar que en un context de gran complexitat i volatilitat com l’actual hem de donar el màxim per ser cada vegada més competitius”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística

Menorca, destinació i reserva Starlight
Menorca forma part des d’avui de la xarxa Starlight. La Fundació Starlight ha lliurat avui capvespre a la presidenta del Consell, Susana Mora, els certificats de reserva i destinació turística Starlight que acrediten la qualitat del cel nocturn i situen l’illa com un dels millors llocs d’Europa per fer astroturisme. A l’acte també hi han estat presents la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el conseller de Medi Ambient, Aram Ortega.

D’una banda, ser reserva Starlight implica el compromís de l’administració per protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica. Una passa clara en aquesta direcció és el Reglament de Protecció del Cel Nocturn de Menorca, aprovat el passat mes de juliol. Val a dir que des del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera s’han fet grans esforços en els darrers anys per reduir l’impacte lumínic, contribuint d’aquesta manera a l’estalvi energètic i a donar valor al cel estrellat.

D’altra banda, ser destinació turística Starlight suposa una oportunitat única per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible, en perfecta sintonia amb la condició de Reserva de Biosfera: el turisme de les estrelles. Val a dir que les destinacions Starlight no només han d’acreditar la qualitat del seu cel nocturn i els mitjans de protecció, sinó que també adequar les infraestructures i activitats relacionades amb l’oferta turística i la seva integració amb la natura.

L’empresa Lumínica Ambiental, que treballa per a la Fundació Starlight, ha estat l’encarregada d’estudiar el firmament de Menorca. Els resultats de les diferents auditories realitzades constaten que hi ha zones de l’illa de màxima obscuritat on l’observació de les estrelles és òptima. És el cas de Macarella i el tram de la costa que va des de Cavalleria fins a La Vall.

A l’hora de fer aquests estudis també han tingut en compte paràmetres com la nitidesa de l’atmosfera, la transparència, el nivell d’extinció de la llum de les estrelles quan creuen l’atmosfera i la cobertura de núvols o el percentatge de dies que el cel està clar.

Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca
La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha presentat a l’stand de Balears el Pla de Desenvolupment Turístic i ha destacat la importància de tenir un document estratègic que permeti marcar el full de ruta que ha de seguir el sector turístic durant els pròxims anys, sempre apostant per la qualitat turística.

En aquest sentit, la presidenta també s’ha reunit amb el director de SEGITTUR per explorar possibles vies de col.laboració i, així, aconseguir subvencions per a la millora i modernització del sector turístic de Menorca.

Madrid, 22 de gener del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS