Notícies i actualitat

Posada en marxa del nou magatzem extern del Museu de Menorca

Data : 23/01/2019

El fons del Museu de Menorca, format per més de 250.000 peces, té un nou espai de dipòsit i emmagatzematge d’objectes. A causa de l’increment del fons, bàsicament fruit de les excavacions arqueològiques que tenen lloc cada any a l’illa, el Consell Insular de Menorca i el Museu de Menorca han condicionat un nou magatzem. Aquest nou espai, situat en una nau propietat del Consell, ajudarà a descongestionar l’espai de magatzem de la seu del Museu.

El nou magatzem té un total de 203 m² i està dividit amb dues sales, una de magatzem i l’altre destinada acollir els investigadors i les tasques de conservació internes. Les dues sales disposen d’accés independent des de l’exterior amb la finalitat de poder treballar individualment en les dues dependències.

El magatzem disposa d’estanteries de mitja i baixa càrrega amb un total de 390 metres lineals. El material dipositat està format per: objectes lítics i ceràmics d’origen arqueològic, malacologia i el fons d'eines i màquines de l’antiga fàbrica Catisa, que constitueixen una important mostra de patrimoni industrial. Es tracta en tots els casos de materials que, tot i que requereixen un control d'humitat i temperatura per la seva correcta conservació, accepten uns paràmetres més amplis que altres materials com els orgànics, que continuaran dipositats al museu.

El nou espai s’ha dotat amb tots els sistemes adequats per garantir la millor conservació dels materials. S’ha instal·lat un sistema contra incendis i robatoris per tal d’assegurar el fons de tot intrusisme exterior. Al mateix temps s’ha elaborat un pla de conservació preventiva que inclou el control de paràmetres climàtics i el de les infestacions biològiques. Per tant, l'espai disposa dels elements necessaris per garantir aquestes condicions: deshumidificadors i registradors de dades.

Menorca disposa per tant d'un nou equipament, que garanteix la conservació i salvaguarda d'una part important del seu patrimoni històric.

Maó, 23 de gener de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS