Notícies i actualitat

S'obre una línia de col·laboració entre els consells insulars i el Govern de les Illes Balears en matèria de joventut

Data : 16/09/2015

La consellera Esperança Camps ha presidit la Conferència sectorial en matèria de joventut durant la qual ha donat a conèixer l’Esborrany del decret de creació del nou Consell de la Joventut. La vicepresidenta primera, Susana Mora, ha participat en la reunió

La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, ha presidit avui la primera reunió en aquesta legislatura de la Conferència sectorial en matèria de joventut, l’òrgan de coordinació entre el Govern de les Illes Balears i els consells insulars pel que fa a les polítiques en favor del jovent. L’han acompanyada el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà.

Per part del Consell Insular de Menorca han assistit la vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, i el director insular de Joventut, Ocupació i Innovació, José Carbonell.
La Conferència està integrada pel titular de la Conselleria del Govern competent en matèria de joventut i pels consellers competents en la matèria dels respectius dels consells de Menorca, d’Eivissa i de Formentera. Malgrat que no en forma part, perquè no té les competències transferides, també hi ha participat el Consell de Mallorca. D’aquesta manera, també han estat presents en la trobada els consellers de Mallorca, Jesús Juan Jurado, d’Eivissa, David Ribas, i de Formentera, Vanessa Parellada, acompanyats pels seus respectius directors insulars.
Camps ha recalcat la importància de reunir aquesta Conferència, tenint en compte que ja s’ha iniciat el procés per recuperar el Consell de la Joventut de les Illes Balears, a través de l’elaboració del decret pel qual es crea com a òrgan col·legiat de l’Administració autonòmica. En aquest sentit, ha destacat que l’esborrany crea les bases per a la constitució dels consells de la joventut d’àmbit local i insular, amb la qual cosa la col·laboració de les entitats locals serà cabdal per recuperar formes de participació juvenil.
La responsable autonòmica també ha avançat la intenció del Govern d’actualitzar la normativa en matèria de joventut i lleure, especialment la d’activitats de temps lliure, en les quals cada estiu hi participen prop de 16.000 infants i joves.
La consellera ha destacat que la celebració d’aquesta primera Conferència sectorial no es podia fer en un moment millor, l’inici del nou mandat. “Suposa una primera presa de contacte entre els nous responsables en matèria de joventut sorgits del canvi en les institucions i ens permet començar una etapa en l’elaboració de polítiques de joventut que volem que estigui marcada per la col·laboració i el consens”.

“Esper que aquestes reunions donin com a resultats polítiques i accions de consens per a un col·lectiu cabdal a la nostra comunitat, com és el del jovent, format per unes 180.000 persones”, ha afegit.


Palma, 16 de setembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS