Notícies i actualitat

Esportistes d'elit per donar impuls a la Menorca esportiva

Data : 16/01/2019

Sergio Llull, Albert Torres i Gemma Triay acompanyen a la consellera Maite Salord en la presentació a Madrid de Menorca com a espai únic per a la pràctica esportiva.

Maite Salord: “El turisme esportiu és sinònim de qualitat i de sostenibilitat, dos objectius irrenunciables per a una illa declarada Reserva de Biosfera”.


Fer de Menorca una destinació esportiva reconeguda. Amb aquest propòsit, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha ajuntat avui a un cèntric local de Madrid a tres primeres figures de l’esport menorquí. Sergio Llull, Gemma Triay i Albert Torres han acompanyat a la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, en l’acte de presentació de l’illa com a spai únic per a la pràctica esportiva davant d’una trentena de bloguers i de periodistes d’alguns dels mitjans més influents com TVE i Real Madrid TV, les revistes Oxígeno, Código Único, Runners i Ejecutivos, diaris com Marca, 20 Minutos o El Español, i portals com Vanitatis o El Economista, entre d’altres.

Aquesta no ha estat l’única trobada organitzada per la FFTM a Madrid una setmana abans de FITUR. Ahir, la delegació menorquina, integrada també per empresaris del sector esportiu a l’illa, es va reunir amb una vintena de representants d’agències de viatge i touroperadors especialitzats en esport i natura amb idèntica finalitat: posicionar Menorca com a una destinació turística atractiva per a aquest segment de demanda.

Aquest tipus d’accions confirmen l’aposta que estem fent des de la fundació per la segmentació i l’especialització a l’hora de dissenyar una nova estratègia de promoció, una estratègia que volem que sigui més eficaç i també més eficient en la consecució dels objectius que ens hem marcat: l’ampliació de la temporada turística, la diversificació de productes i mercats i l’increment de la qualitat.
Maite Salord
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística

Diferenciar-se per ser més visibles
La FFTM cerca fer una política promocional diferenciada per tenir més incidència en els mercats.

En aquest sentit s’ha d’entendre la decisió de fer una promoció específica del producte esportiu i de comptar, per dur-la a terme, amb tres referents com el jugador del Real Madrid, Sergio Llull; el campió del món de ciclisme en pista, Albert Torres; i la jugadora de pàdel professional i nombre 5 del rànquing mundial, Gemma Triay.

A l’acte amb els mitjans de comunicació, el jugador Sergio Llull ha donat suport a l’estratègia seguida per la FFTM per fer de Menorca una destinació turística esportiva. “Menorca està creixent molt a nivell esportiu en els darrers anys”, ha assenyalat per acte seguit afirmar que per a ell “és un orgull portar el nom de Menorca allà on la competició em dugui”.

Per la seva part, la palista d’Alaior ha agraït “l’alè i el suport” que sempre han tingut d’aquesta “petita gran illa” i que els ha ajudat “a competir al més al nivell”. Triay ha valorat la feina que es fa des de l’administració “per fomentar l’esport base i d’elit” i, en aquest sentit, ha subratllat “l’esforç del Consell” per aconseguir que el World Padel Tour aterri a Menorca aquest any. “Una mostra més –ha dit- del
compromís de la nostra illa amb l’esport que mereix ser reconegut”.

Finalment, Albert Torres ha expressat que “és un orgull” sumar-se a aquesta iniciativa “perquè Menorca tingui el nom que mereix”. El ciclista ciutadellenc ha assenyalat l’alt grau de conservació paistgística i natural com a els grans actius per aconseguir posicionar l’illa en aquest àmbit.

El suport d’aquests tres esportistes d’elit a aquesta acció promocional assegura un major impacte i, de retruc, una major projecció exterior de la marca Menorca lligada al binomi “turisme i esport”. Val a dir que la repercussió mediàtica s’amplificarà en l’entorn digital gràcies a les publicacions que faran tots tres a les respectives xarxes socials.

Sostenibilitat i qualitat
Tant a l’acte amb periodistes de dia 16 com a la trobada amb agències de viatge i touroperadors de dia 15, la consellera ha posat l’accent en tres dels efectes positius que aquest segment de demanda té en les destinacions que hi aposten: l’augment de la despesa, l’allargament de l’estada i la desestacionalització.
“El turisme esportiu és sinònim de qualitat i de sostenibilitat, dos objectius irrenunciables per a una illa declarada Reserva de Biosfera ja fa 25 anys”, ha assenyalat.

Segons les dades aportades per Salord, “cada vegada són més els viatgers que tenen l’esport entre les seves principals motivacions, com ho confirma el fet que ja representi el 25% dels ingressos del sector a nivell mundial”. Aquesta tendència creixent, l’impacte positiu en els principals indicadors turístics i els valors naturals que hi té associats fan dels turistes esportius un target prioritari per a la FFTM.

I així ho ha expressat la consellera: “volem posicionar la nostra illa com una destinació esportiva de primer nivell”. Tota una declaració d’intencions que ha reforçat fent èmfasi en la qualitat ambiental i paisatgística de l’illa i en els recursos naturals amb major atractiu, entre els quals ha citat el Camí de Cavalls; subratllant la projecció de l’illa com a espai per a la realització de competicions, proves i esdeveniments esportius d’abast internacional; destacant la qualitat de les instal·lacions i els serveis que ofereixen les empreses menorquines; i posant l’accent en el nombre creixent d’allotjaments hotelers adaptats a aquest tipus de demanda.

Madrid, 16 de gener del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS