Notícies i actualitat

Lliurament del XVI Premi Josep Vivó de glosa escrita del Consell Insular de Menorca, any 2019

Data : 12/01/2019

Dissabte dia 12 de gener, en el marc del Glosat de la Diada que cada any organitza el Consell Insular de Menorca amb motiu de la celebració de la Diada del Poble de Menorca, va tenir lloc a l'església de Sant Diego d'Alaior l'acte de lliurament del XVI Premi Josep Vivó de glosa escrita (2019).

D'acord amb l'acta del jurat, format per Antoni Ferrer, director insular de Cultura i Patrimoni; Jaume Gomila, de la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis; Pau Gener, del Col·lectiu Folklòric de Ciutadella; Joan Moll, de l’associació Soca de Mots, i Miquel Àngel Adrover Perelló, guanyador de l'edició anterior, el guanyador de l'edició de 2019 del Premi Josep Vivó fou Josep Abelaires Gener, amb les gloses titulades L’altra cara de la moneda, de les quals els membres del jurat destaquen l'actualitat i la coherència de la seqüència temàtica que tracten, així com la seva qualitat formal quant a mètrica, rima i recursos retòrics.

A més de les gloses premiades, el jurat ha valorat amb menció especial i ha declarat finalistes les gloses titulades Es carretó de sa revolta, de Marc Barceló Febrer, i Passar es boix, de Moisès Coll Marquès.

Durant l'acte de lliurament del premi el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria Ballester, va recordar als assistents que la Diada de Menorca d’enguany està dedicada a totes les dones de la història de Menorca que han fet aportacions importants però que han quedat injustament oblidades.

Per aquest motiu, a més de fer els honors al guanyador de l'edició, també va dedicar unes paraules a la filla del glosador que dona nom al premi, Paula Vivó, na Vivona, la primera dona que demostrà la seva destresa i el seu enginy com a glosadora. Amb ella, va voler dedicar un record a totes les dones glosadores que ha donat Menorca, com na Xampiona, na Guida, na Joana Fayas, na Pilar Pons, n'Annabel Villalonga, na Lina Pons, na Margalida Adrover, n’Aurora Brullet i na Tònia Truyol, moltes vegades silenciades i desconegudes, i a les quals va fer un públic i merescut reconeixement.

Maó, 12 de gener de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS