Notícies i actualitat

Les obres de la planta de Milà s’iniciaran el pròxim dilluns

Data : 11/01/2019

El Consorci de Residus i Energia de Menorca va signar el passat dimecres l’acte per a l’inici de les obres de la planta de Milà. L’acte va ser signat entre el Consorci de Residus i Energia, format pels vuit ajuntaments de Menorca i el Consell Insular, la direcció d’obra, assumida per UTE D. MILA LURGINTZA-E-ARQ, i la concessionària UTE MILÀ, integrada per Ferrovial i Adalmo.

Les obres de millora de les instal·lacions de tractament i valorització de residus de Milà tenen un temps d'execució estimat de 18 mesos. El projecte contempla la demolició de gran part dels edificis existents, la reforma i/o construcció de noves edificacions i la dotació de tots els equips fixos nous. Es tracta d’implantar una línia de tractament mixta per al tractament en torns independents de la fracció d’envasos lleugers i la fracció resta. El conjunt de processos que formaran part del tractament global estarà format per:

- Recepció i alimentació
- Separació granulomètrica
- Separació densimètrica
- Estabilització i afí de la matèria orgànica
- Separació automàtica d’envasos
- Separació automàtica de paper -
- Mòdul de granulació de CSR (combustible sòlid derivat dels residus).

El cost total de l’obra ascendeix a 13.605.854,00 €, dels quals 6.385.538,00 € corresponen a l’obra civil i 7.220.316,00 € al subministrament i instal·lació dels equips fixos.

El nou projecte de la planta de Milà permetrà valoritzar un 70% dels residus domèstics que arribin a la planta, buscant així seguir avançant en l’objectiu de consolidar un futur basat en la sostenibilitat de l’illa de Menorca.


Maó, 11 de gener del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS