Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i Juan Mora S.A. signen el contracte d’obres per a la millora i reforç de ferm de la carretera Me-7 de Maó a Fornells entre l’accés a Es Grau i l’accés a Favàritx

Data : 09/01/2019

El conseller de mobilitat, Miquel Preto i Juan Mora Palomina, administrador de l’empresa Juan Mora S.A., han signat dia 9 de gener de 2019 el contracte d’obres de reforç de ferm i millora de 6 km de la carretera Me-7 de Maó a Fornells, en el tram comprès entre l’accés a Es Grau i l’accés a Favàritx, al terme municipal de Maó. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Consell Insular de Menorca.

Aquest contracte va ser adjudicat dins el passat mes de desembre a l’empresa Juan Mora S.A., per un import de 769.979,48 euros més IVA.

L’objectiu de les obres és la millora de la pavimentació de la carretera Me-7, competència del CIM, entre els punts quilomètrics 2+190 i 8+230, de l’accés a Es Grau fins a l’accés a Favàrtix, reforçant-lo estructuralment i renovant les característiques superficials de la capa de trànsit, cosa que afecta a la seguretat de la circulació i a la durabilitat del paviment.

Cal recordar que aquest tram d’aproximadament 6 km de longitud no va entrar en la darrera millora de la carretera Me-7 portada a terme entre els anys 2002 i 2004, en què es va millorar la carretera entre l’accés a Favàritx i la carretera de Mercadal a Fornells, i el seu paquet de ferm ha esgotat la seva vida útil.

Aquesta serà la major actuació de millora, i l’única de caràcter integral, del ferm d’aquest tram entre l’accés a Es Grau i l’accés a Favàrtix que s’executarà des de l’any 2002 en què el Consell Insular va rebre les competències en matèria de carreteres.

Les actuacions previstes són:

- Segellat de les fissures existents amb beurada bituminosa.
- Estesa de les capes de reforç del ferm i de trànsit amb aglomerat asfàltic.
- Construcció de cunetes revestides amb formigó.
- Senyalització horitzontal i abalisament.

El termini d’execució de les obres és de 2 mesos, i la previsió de la institució insular és iniciar-les a principis del proper mes de febrer, per així tenir-les executades abans de la temporada turística.

D’aquesta manera, mitjançant l’execució del reforç integral del paviment d’aquest tram de 6 km de la carretera Me-7 de Maó a Fornells, entre els punts quilomètrics 2+190 i 8+230, l’equip de govern del Consell Insular de Menorca segueix apostant per la conservació i manteniment de la xarxa viària de carreteres i camins.

Maó, 9 de gener de 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS