Notícies i actualitat

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, es reuneix amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, per coordinar el pla d’acolliment per a refugiats a l’illa de Menorca

Data : 10/09/2015

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha viatjat avui a Palma per tal de reunir-se amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago. La trobada es produeix en el marc de la convocatòria dirigida als quatre consells insulars per coordinar el pla d’acolliment per a refugiats.

Aquesta moció complementa la proposta que serà presentada per l’equip de govern al proper Ple de dia 21 de setembre perquè Menorca se sumi, en col·laboració amb tots els ajuntaments de l’illa, al pla d’acolliment per a persones refugiades.

La reunió organitzada per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació de l’executiu autonòmic està oberta també als batles i a diferents entitats. Fa uns dies la consellera Fina Santiago va assistir a la convocatòria extraordinària de la Conferència Sectorial d’Immigració, a Madrid, que tenia un únic punt en l’ordre del dia relatiu a l’“Acollida de sol·licitants de protecció internacional. Evolució i perspectives”. Fina Santiago es va sorprendre per la falta de concreció i pel contingut de la reunió al Ministeri i de la intervenció de la ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, ja que esperava que el Govern central aclarís a les comunitats autònomes el nombre de refugiats que s’acollirien, el calendari previst, amb quins recursos econòmics i la forma d’arribada d’aquestes persones als diferents territoris.

La consellera va assegurar que el Ministeri només ha demanat a les comunitats autònomes un inventari dels seus recursos, però que no els ha donat cap resposta de com fa comptes articular la situació, ni si l’acolliment dels refugiats es faria seguint criteris poblacionals (a les Illes Balears seria del 2,5 per cent). En aquest sentit, Santiago apunta que “el Govern central no ha estat sensible”, no ha estat a l’altura ni del que requereix la situació ni de la resposta dels ciutadans que, com els de les Balears, s’han mobilitzat de manera solidària i han ofert els seus recursos a les persones que fugen dels conflictes bèl·lics.

La consellera Maria Cabrisas ha informat als diferents ajuntaments de l’illa de la reunió amb la consellera Fina Santiago. Una convocatòria programada de manera urgent que té per objectiu exposar les línies d'actuació que des del Govern de les Illes Balears es duran a terme i que es concretarien principalment en els dos punts següents:

· Pla d'acolliment per a refugiats i línies estratègiques que s'han de seguir.

· Coordinació de totes les administracions implicades, així com de les entitats socials i població civil.

Maria Cabrisas informarà puntualment als consistoris de les accions que s'hagin de desenvolupar i que sorgeixin d’aquesta trobada.


Maó, 10 setembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS